Tyrvingelekene – Glimrende resultater. Kretsrekord (MS) og norsk bestenotering (G17) i tresteg

Tyrvinglekene utgave nummer 69 arrangeres denne helgen. Arrangøren er klare for å ta imot mellom 1 500 og 2 000 friidrettsutøvere til friidrettsfest for alle aldersklasser på Nadderud Stadion i Bærum. I 12-14 år har Tyrving vært Norges største friidrettsstevne.

Laget på 4x60m stafett i J13/14. Mathea Karlsen ble skadet på 60m og kunne ikke løpe. Heldigvis stilte Oda (J10) opp på første etappe og gjorde en kjempeinnsats i konkurranse mot 14 år gamle jenter. Oda, Maria, Tuva og Claudia løp inn på 34.41 (9. plass). (Fotograf: Marcus Karlsen)

Kasper Fet Støtvig (G12) løp 1500 meter, og kom inn på en sterk andreplass med tiden 5:03,38.

Sebastian Berntsen (G13) vant 60 meterfinalen med tiden 7,76 sekunder (vind + 1,7 m/s). Dette tilsvarer 1064 poeng etter Tyrvingtabellen. Sebastian hadde også beste tid i forsøket med 8,07 (vind -1,4 m/s). Sebastian vant lengde (satssone 0,5 m) med 5,67 meter. Her var vinden + 2,5 m/s. I godkjent vind (+ 1,9 m/s) hoppet Sebastian 5,52 meter (1034 tyrvingpoeng).

Øystein Solheim Hytten (G14) vant kule (4 kg) med sitt besteresultat 12,42 meter. I diskosøvelsen (1 kg) kom han på andreplass med resultatet 39,86 meter. I sleggeøvelsen kastet Øystein 43,31 meter (4 kg/1023 tyrvingpoeng)), hvilket holdt til en solid førsteplass. I spyd (600 gram) kastet Øystein dette 36,79 meter, og dette holdt til tredjeplass i klassen.

Henrik Flåtnes (G17) gjorde et kjemperesultat i tresteg. I godkjent vind (+ 1,6 m/s) landet Henrik på sterke 15,35 meter. Henrik sletter dermed en kretsrekord  (MS) i Vestfold som har stått i 55 år! Det var Karl Johan Løwe, Kjose IL som hadde rekorden med 15,08 meter; satt i 1963. Resultatet til Henrik er også norsk bestenotering i G17-klassen. Han slettet noteringen til Rune Fantoft, IL Gular på 15,08 meter; satt i 1991. Basert på Tyrvingtabellen gir hoppet en score på meget solide 1165 poeng, og 914 poeng etter forbundets lagserietabell for MS.

Henrik vant sitt 100 meter forsøksheat på 11,35 sekunder i lett motvind (- 0,4 m/s). I finalen løp Henrik inn til delt tredjeplass med tiden 11,03 sekunder (vind +1,4 m/s, 1079 tyrvingpoeng/834 lagseriepoeng).

Ny bestenotering i tresteg i Norge for G17 med 15.35 for Henrik Flåtnes! Med det hoppet er han nest best i klassen i Europa så langt i år. (Fotograf: Marcus Karlsen)

Håvard Dale Foyn Skovly (15 år) stilte i G17-klassen på 800 meter. Mot to år eldre gutter spurtet Håvard inn til andreplass med tiden 2:02,75. På 400 meter (også G17) vant Håvard sitt heat på 400 meter på tiden 51,72 sekunder; hvilket tilsvarer 700 poeng i lagserien.

Claudia Maria Hastie Foss
(J13) hadde nest beste tid i forsøket på 60 meter med tiden 8,35 sekunder (vind -1,1 m/s). Det var hele ni heat. I finalen løp Claudia på 8,29 sekunder (+ 1,9) m/s, 1029 tyrvingpoeng), og dette holdt til tredjeplass. I lengdehopp hadde Claudia skikkelig motvind (- 3,3 m/s). Dette kunne ikke hindre Claudia til å ha vinnerhoppet med 4,81 meter. Og, i denne øvelsen var det hele 65 jenter som fikk resultat! På 200 meter, hvor det var seks heat, var Claudia plassert i «finale»-heatet; som hun vant på den flotte tiden 27,50 sekunder; best av 40 jenter (i lett motvind – 0,2 m/s; 1015 tyrvingpoeng; 614 poeng i kvinnenes KS lagserie). Utenfor konkurranse løp Caludia 100 meter på 13,29 sekunder (vind +1,3 m/s)

I lengdehopp hadde Claudia skikkelig motvind (- 3,3 m/s). Dette kunne ikke hindre Claudia til å ha vinnerhoppet med 4,81 meter. Og, i denne øvelsen var det hele 65 jenter som fikk resultat! (Fotograf: Marcus Karlsen)

Isabel Eie (J13) vant 1500 meter i suveren stil med den flotte tiden 4:59,73 (1031 tyrvingpoeng)

Leona Andersen Vedvik (J14) løp 1500 meter på 4:53,00; hvilket gir 649 poeng i kvinnenes KS lagserie; tilsvarende 1012 tyrvingpoeng

Mari Hytten Skyvang (J15) vant diskos (0,75 kg) med 28,83 meter. I sleggeøvelsen (3 kg) fikk Mari tredjeplass med 41,05 meter (1036 tyrvingpoeng).

Ole-Petter Fjeld (1995/MS) løp en sterk 3000 meter og kom inn på 8:25,85 og dette blir nok sikkert et godt bidrag til herrens Lagserie (832 lagseriepoeng).