Friidrettstrening

0VU1LQOP

Løp, hopp og kast er viktige elementer i barns naturlige bevegelsesmønster. I friidrett utnyttes dette for å stimulere basale motoriske ferdigheter. Treningen er allsidig og utvikler egenskaper som hurtighet, styrke, spenst, utholdenhet, balanse, bevegelighet og koordinasjon. Friidrett er således en idrett som står seg godt alene eller kan drives i kombinasjon med annen idrettsaktivitet!

Med en god grunnleggende bevegelsesbank står barnet rustet til å mestre mer krevende bevegelsesmønstre som introduseres senere i treningsløpet. Vi trekker inn elementer fra turn og ballspill i tillegg til mer tradisjonell friidrettstrening der øvelsesspesifikk trening etter hvert får mer plass.

Barnets behov står sentralt, og idretten skal ved hjelp av fokus på mestring og glede styrke barnets selvtillit.

Etter hvert som utøveren blir eldre tilbys flere treninger, og det legges til rette for deltagelse i stevner; både lokale, regionale og nasjonale. Klubben ønsker å tilrettelegge for at alle utøvere kan nå sine sportslige mål.

 

Legg igjen en kommentar

Du må være innlogget for å kunne kommentere.

  

Første gang på friidrettstevne?

Det kan være mange ting å huske på om en ikke har vært på et friidrettsstevne tidligere. Friidrettslaget Tyrving (tyrving.no) har laget en fin «huskeliste» for de som ikke har deltatt tidligere og som kan være nyttig for foreldre å ta en titt på. Jeg har skrevet den litt om slik at den passer for oss og dere finner den her: Første gang på friidrettsstevne

 


Legg igjen en kommentar