Sko-regler for 18-34åringer

Jan Olav Hay har sendt klubben NFIF-regler for sko, som gjelder fra 2020. Klikk på link for å lese sko-regler:

For hvem gjelder reglene ….?

Hovedutgangspunktet er at reglene gjelder for aldersgruppen 18-34 år.

NFIF har bestemt at man i Norge skal følge de internasjonale konkurransereglene som fastsettes av World Athletics. Det betyr at også sko-reglene som utgangspunkt skal anvendes i alle konkurranser som avholdes av lag tilknyttet NFIF, med de begrensninger som er bestemt av World Athletics. Dette innebærer at 18/19-åringer som deltar i Regionmesterskapet skal forvente sko-kontroll.

https://www.worldathletics.org/about-iaaf/documents/technical-information

Når ungdom til og med 17-års klassen deltar i konkurranser for seniorer, U23 og U20 (18/19-årsklassen) gjelder sko-reglene også for disse, slik at alle utøverne har like konkurranseforhold. Når veteraner deltar i ordinære konkurranser for seniorer gjelder sko-reglene også for disse, slik at alle utøverne har like konkurranseforhold.

Kontroll av sko

Ved alle konkurranser for seniorer, U23 og U20 (18/19-årsklassen) skal arrangøren kontrollere at utøvernes sko er i henhold til konkurransereglene.

Arrangøren skal kontrollere om den skomodellen som utøveren vil benytte er inntatt i siste versjon av listen «World Athletics Shoe Compliance List».

Skoliste pr 11. juni:

Dersom utøvere har konkurrert i sko som ikke oppfyller konkurransereglene, eller som ikke har blitt kontrollert av arrangøren, kan resultatet:

• ikke godkjennes som rekord;
• ikke tas med i internasjonal eller nasjonal statistikk;
• ikke tas med i internasjonal eller nasjonal rangering; og
• ikke godkjennes for internasjonal eller nasjonal kvalifisering for mesterskap

Det er stengt for kommentarer.