Askerlekene (dag 1) – Kretsrekord for G15 i slegge

Askerlekene, som arrangeres over tre dager, startet med øvelsesseire til Øystein S. Hytten (G15) og Claudia Foss (J14).

Øystein vant sleggekonkurransen (4 kg) med ny kretsrekord for årklassen (G15) med 57,43 meter. Kastet gir tilsvarende 1074 tyrvingpoeng. Den tidligere rekordnoteringen var 56,72 meter satt på Greveskogen i april.

Øystein Hytten; her fra Kristinalekene

Claudia vant sitt heat på 100 meter og ble også best sammenlagt. I tunge vindforhold (-1,1 meter per sekund), løp hun inn til sterke 12,82 sekunder. Dette tilsvarer 1012 tyrvingpoeng.

Claudia løp også A-finalen på 100 meter i KS-klassen. Nå hadde vinden snudd, og medvinden var +0,7 m/s. Claudia senket tiden til 12,76 sekunder (personlig rekord), hvilket tilsvarer 1022 tyrvingpoeng for J15, og 712 poeng basert på nasjonal poengtabell for kvinner (lagserietabellen).

Mathea Wego Karlsen (J14) løp sin 60 meter på flotte 14,02 sekunder (personlig rekord) og vinden var -0,1 meter per sekund, som gir 852 tyrvingpoeng.

Senere løp hun J14 A-finalen på 100 meter, og kom i mål på tiden 14,27 sekunder. Denne finalen ble arrangert i motvind (-0,9 m/s). Hennes løp tilsvarer 812 tyrvingpoeng.

Fredrik S.Hytten (G13) deltok i slegge (3 kg) og fikk opp 18,11 meter som lengste gyldige resultat.

Mari H. Skyvang (J16) fikk ikke noen gyldige resultater i slegge (3 kg) og NM (‘No Mark’) i protokollen.