Stavhopp: Sesongåpning på Greveskogen idrettspark

De senere år har det vært utfordrende å være stavhopper på Greveskogen idrettspark. For noen dager siden ble det store, tunge overbygget flyttet til side av gjengen fra Tønsberg kommune; bydrift. Tusen takk til dem.

I dag var det «Sesong»-åpning for veterangjengen i TFIK i stavhopp-øvelsen. Kai Hole (MV75), Gunnar Hansen (MV80), Arne Ueland (MV85) samt Rune Øverland (MV55) fikk gleden av å være luftakrobater. Og, kanskje det beste av alt; ingen ble skadet, og ikke engang selvtilliten!

Fra venstre: Kai Hole, Gunnar Hansen og Arne Ueland. Fotograf Rune Øverland

Det ble tid til å mimre litt i det flotte været. Og, Kai Hole vil gjerne deler noen spesielle stavhopp-minner.

–  Kai; hva skjedde?

Jeg har 17 år og deltok i en konkurranse på Bislett stadion. Episoden skjedde 1959, og det endte med at det måtte tilkalles ambulanse.

–  Hvorfor kom ambulansen?

Vel, jeg brakk nesen og det skikkelig. Den gang landet vi i en haug med treflis når vi hoppet stav. Og, for å holde treflisen samlet hadde man laget en solid trekasse. Jeg var så uheldig å lande slik at nesa traff trekassa, og nesa sprakk. Jeg ble sendt i ambulanse til legevakta.

–  Hva skjedde videre?

Jeg hadde ikke penger til trikken hjem, som var cirka ti kilometer unna, så jeg gikk tilbake til Bislett stadion. Men, når jeg kom dit var stevnet slutt, og ingen mennesker var å se. Så, stevnet endte for min del med at jeg måtte gå hjem ti km med knekt nese.

–  Men, hva skjedde videre med nesa?

Neste dag reiste vi til Ullevål sykehus og fikk rettet på nesa. Gleden av å hoppe stav har jeg ennå, nå 60 år etter episoden på Bislett stadion.

Det er stengt for kommentarer.