Iver Hytten (M50): Europamester i spyd

Iver Hytten (klasse M50) ble europamester i spyd (700g). Vinnerresultatet ble 54,47 meter (700g).

Dette uttaler Iver til Norsk friidrett/Torrey Enoksen:

Iver Hytten fotografert av Torry Enoksen

Iver Hytten. Fotograf Torrey Enoksen (Norsk friidrett)

Med 54,47 meter tok tønsbergsmannen sin aller første EM gull i et innendørsmesterskap.  Dette var også det første norske gullmedaljen under årets EM i den italienske byen Ancona.  Tittelen kom dagen etter at Hytten tok sølv i diskos.

«54,47 i dag er bra.  Hadde jeg fått slappet av litt mer kunne det gått tre – fire meter lenger.  Det er første gang jeg konkurrerer med 700 grams spydet, så det er personlig rekord.  Skal du kunne kaste langt i spyd er du nødt til å trene en god del kast om vinteren.  Å kaste ute i tre til fem grader blir ikke effektivt.  Spydet er ikke den øvelsen jeg satser aller mest på» sier Hytten.

M50 spyd

Knut Henrik Skramstad (M75) deltok i femkamp (60 meter hekk, lengde, kule, høyde og 1000 meter). Han fikk totalsummen 3241 poeng. Han gjorde en jevn og god serie, men nådde ikke helt til topps (fjerdeplass).

M75 5kamp - sammenlagtM75 5kamp

Knut Henrik (nummer tre fra høyre med startnummer 2771) på startstreken på den avsluttende 1000-meteren.

M75 Knut Henrik Skramstad 1000 meter i 5kamp - ved start

Knut Henrik (2771) ligger godt an i feltet.

M75 Knut Henrik Skramstad 1000 meter i 5kamp

Knut Henrik (knestående) har gitt alt på 1000-meteren. Bronsemedaljen glapp med noen poeng. Den gikk til lagkamerat Kjartan Sølvberg.

M75 Knut Henrik Skamstad - 5kamp

Det er stengt for kommentarer.