Junior-NM (dag 3): Henrik Flåtnes – U23-sølv på 200 m og MS-klubbrekord

Henrik Flåtnes (2001) ga allerede på lørdagens 200 meter forsøk et signal om at noe var på gang på 200 meter. Aldri før hadde jeg sett ham løpe så avslappet og kontrollert, og inn på tiden 22,01 sekunder.

Han ble seedet til bane 3 på søndagens finale på 200 meter. Da må man løpe den første delen av svingen i motvind, før man kommer ut på oppløpssiden.

Henrik Flåtnes med U23-sølv på 200 meter og klubbrekord (MS) med 21,50 sekunder (vind +1,9 m/s)

På dagens finale ble de ikke spart på noe. Her var det full sprint inn mot målstreken. Det ble tidlig klart på oppløpssiden at Henrik ville bli blant medaljevinnerne, men usikkert hvilken valør.

Det ble U23-sølv, og ny klubbrekord (MS) med den fantastiske tiden 21,50 sekunder! Vinden på oppløpssiden var 1,9 m/s. Gratulerer med U23-sølv.

Henrik sin personlige rekord (og MS klubbrekord) var 21,93 sekunder før dagens løp; en rekordforbedring med sterke 43 hundredeler!

Tommelen opp fra Henrik

Ole Hagen kommenterer at Anders E. Idås‘ kretsrekord ble slettet av Håvard Becker som løp på 21,59 i 2019. I år har Kulseng fra Larvik Turn senket rekorden til 21,32.

Henrik Flåtnes mottar U23-sølv for sitt løp på 200 meter med 21,50 (vind 1,9 m/s), og Ms-klubbrekord

Noen minutter før Henrik sitt rekord-løp, var det Sebastian Berntsen (2005) som løp i finalen for U20-klassen. Sebastian ble seedet i den vanskeligste banen; bane 1. Det ble til slutt syvendeplass til Sebastian med sluttiden 22,54 sekunder (vind 4,0 m/s). Fra bane 1 ble det dermed solid motvind i første halvdel i svingen. Sebastian endte på syvendeplass.

Mari Skyvang (2003) kvalifiserte seg til diskos-finalen i dag ved i går ved å bli blant de 12 beste med 31,60 meter. I dag fikk hun opp 30,26 meter i første omgang; hvilket ble det lengste i dag. Hun kom dermed inn videre til de tre siste finaleomgangene. Hun ble nummer 11.

Mari Skyvang kaster diskos i første omgang

Håvard Skovly (2003) hadde kvalifisert seg til finalen på U20 800 meter, og ble seedet til bane 8. Han kom dessverre ikke til start, og fikk DNS i protokollen.

Øystein Hytten (2005) deltok i U20 kule (6 kg). Her ble det niendeplass med 13,42 meter; et resultat han oppnådde i første omgang. Han var dermed rett utenfor de åtte som kom seg videre til de tre siste finaleomgangene.

Henrik Flåtnes avslutter klubbens deltagelse i årets Junior-NM med høyde. Han går enkelt over 1,94 meter i andre forsøk med god klaring.

Video viser første forsøk på 1,97 meter. Her ble det riv.

Henrik river første forsøk på 1,97 meter.
Henrik river tredje, og siste forsøk, på 1,97 meter. Det blir U23-bronse i høyde med 1,94 meter.