Henrik Flåtnes: Sølvmedalje i EM U23 med 7,95 meter

Henrik Flåtnes vant en svært fortjent sølvmedalje i EM U23 lengde, med tangering av norsk Jr-rekord; 7,95 meter. GRATULERER.

Til arrangøren forteller Henrik (på engelsk) etter konkurransen:
I was working to get this medal for so many years but some championships in the past did not go well. Finally, it is here. I was ready to win this medal and it is a dream come true for me.

Kan være et bilde av 2 personer og folk som står
Henrik Flåtnes; Sølvmedalje i EM U23. Tangering av Norsk JR-rekord med 7,95 meter. Her i samtale med Dietmar Mögenburg.

For dem som fulgte med «streamen», som jeg gjorde, var dette en finalekonkurranse med til tider svært vanskelige forhold; regn. To av hopperne skled i satsen, og en måtte forlate konkurransen skadet.

I første omgang var det fremdeles oppholdsvær. Henrik startet bra med 7,57 meter. Det var generelt motvind i dag. Da alle hadde gjort sitt første hopp ledet Henrik.

Andre omgang gikk stort sett som første, og Henrik hoppet 7,54 i solid motvind (-2,6 m/s). Sveitseren Ehammer, med den beste personlige rekorden i feltet, tok ledelsen med 7,92 meter. Henrik var dyttet ned til andreplass.

Så kom regnet. Henrik fikk 7,25 meter i tredje omgang. Og, regnet tiltok. Hopperne fikk problemer med den glatte planken og banedekket.

Halvveis i tredje omgang ble det derfor pause i konkurransen. Tørkemaskiner måtte frem etter at flere hoppere hadde store problemer. «Safety First», sa speaker. Han hadde helt rett i dette.

To hoppere klarte imidlertid å passere Henrik, og han lå dermed på fjerdeplass etter tre omganger. Han var klar for de tre siste finalerundene.

Det regnet fremdeles, og en hopper skled voldsomt i satsen, og fikk strekk i hamstring. Ny pause i konkurransen. Snart var det Henrik sin tur i fjerde omgang. Henrik løp tilløpet omtrent som før, men nei …. han reserverer seg de siste stegene før satsen, og trekker seg. Klokelig gjort i de vanskelige forholdene. Henrik beholdt fjerdeplassen etter fire omganger.

Henrik reserverer seg klokelig i fjerde omgang etter at flere hoppere skled i satsen.

I femte omgang får Henrik opp fine 7,69 meter. Opp på fjerdeplass, kun to centimeter bak bronsen. Han blir deretter passert av den spanske hopperen, som presser seg mellom 7,71 og 7,69; med 7,70 meter. Hyperjevnt om bronsen. Sveitseren Ehammer setter sesongbeste med 8,10 meter.

Det slutter å regne og kveldssolen titter frem. Klokken er 20:20 lokal tid i Tallinn. Henrik virker som vanlig «tent» i sjette og siste omgang. Han oppildner publikum. YES. God planke, og kjempelangt. Vi venter alle i spenning, og resultatet kommer opp på lystavlen: 7,95 meter (vind -0,4 meter pr sekund) og tangering av norsk U23-rekord.

Video av sølvhoppet til Henrik
Henrik viser ekte følelser etter å landing i sjette omgang. Hoppende glad; det er vi også …

Når regnskapet gjøres opp til slutt har Henrik Flåtnes vunnet sølvmedalje i EM U23; 19 år gammel.

Beste norske lengdeplassering i U23-EM var er Ingar Kiplesunds femteplass fra 2017.  Nå er det Henrik som er beste norske U23-hopperen i EM gjennom tidene.

Han fikk Norges første lengdemedalje i et europamesterskap i aldersbestemte klasser (U23, U20 og U18) noensinne. En meget sterk prestasjon og fortjent medalje for karen som har syvendeplass fra U20-EM og ellevteplass fra U18-EM i lengde, og syvendeplass fra U18-EM i tresteg.

Henrik Flåtnes sikrer Norge en historisk medalje i lengde

Glade, norske medaljevinnere

Det er stengt for kommentarer.