Fort, fortere, fortest!

Det er alltid en stor fornøyelse å se på ungdommene i klubben tar ansvar. I dag kom jeg tidlig til Greveskogen idrettspark, og etter egentrening tok jeg en fortjent pause på tribunen sammen med Iver Hytten for å se på sprintguttene.

Henrik Flåtnes ledet an gruppa, og er en viktig rollefigur. Fra et par uker tilbake vet jeg at han på 30 meter ‘flying’ løp på 2,97 sekunder, og jeg tror dette er pers. Videoklippet nedenfor viser Henrik i dag hvor han løp 30 meter på «bare» 3,01 sekunder, en tid vi andre bare kan drømme om.

I forgrunnen gjør Sebastian Berntsen seg klar, mens Øystein S. Hytten studerer teknikken til Henrik.

 

Jeg observerte Sebastian Berntsen til 30 meter «flying» til 3,19 sekunder. Guttene har ganske ulike måter å løse den samme oppgaven. Mens Henrik gradvis bygger opp farten de tretti første metrene før de kommer til «start-gaten» og tiden starter, akselererer Sebastian for fullt fra start med den høyeste frekvensen av de alle, men også med den korteste steglengden.

Henrik Duncan løser 30 meter «flying» noe tilsvarende som Henrik Flåtnes. Jeg så han i dag gjorde et løp på 3,25 sekunder, og han virket fornøyd. Med sine lange, slanke ben trenger han litt tid for å komme opp i toppfart. Om et par år kan det nok være at han er der hvor Henrik Flåtnes er i dag.

Henrik Duncan på en av sine 30 meter ‘flying’. På indre bane ‘coacher’ Henrik Flåtnes, og maner til full innsats.

Men, den som imponerte meg mest i dagens kvartett var Øystein S. Hytten. Etter først å ha vært på sleggetrening, ble han ved ankomst ved klubbhuset utfordret av trioen til å snøre på seg sprintskoene. Som sagt, så gjort. Uten øvrig oppvarming eller forberedelse knallet Øystein til med 3,33 sekunder på 30 meter ‘flying’. Ikke bare en gang, men to ganger.

Øystein S. Hytten, som til daglig er sleggekaster og kulestøter, viser eksplosivitet i beina , mens Henrik Flåtnes maner til fort, fortere, fortest.

Av ellers andre viktig ting jeg snappet opp i dag, forteller Henrik Flåtnes at han snart tar turen til Trondheim. Til lørdag er det lengdekonkurranse som står på programmet. Men, allerede på tirsdag er det sleggekast på programmet (Greveskogen idrettspark), og der stiller Øystein på «startstreken».

Det er stengt for kommentarer.