Kristoffer Solberg: 400 meter hekk – et løp for historiebøkene

Kristoffer Solberg (G16) løp i dag 400 meter hekk (MS-klassen); en prestasjon som fortjener oppmerksomhet. Resultatet 59,85 sekunder får kanskje ikke alle til å heve øyebrynene hvis du sammenligner med Karsten Warholm (46,92). Kristoffer er med sin tid nr 16 på Norgesrankingen for sesongen 2019, og nummer ni på TFIKs topp 10-liste. Men, for en debut på 400 meter hekk i senior-klassen fra denne 16-åringen! Fantastisk.

Jeg har vært medlem av Tønsberg friidrettsklubb endel år, men har aldri opplevd å se en klubbkollega løpe 400 meter hekk (MS 91,4 cm/35 m) på Greveskogen før. Jeg mener at Kristoffers løp i dag er noe av det flotteste jeg har opplevd på Greveskogen idrettspark fra et medlem av Tønsberg friidrettsklubb.

Kristoffer Solberg sammen med TFIK sterkeste utøver; Iver Hytten.

Når jeg ser på TFIKs topp ti-liste finner jeg kun (med ett unntak) resultater fra tidsperioden 1983-88. Henrik Semb løp i 2014 400 meter hekk i Larvik, men aldri på hjemmebane. Hvem andre på TFIKs topp ti-liste som løp 400 meter på Greveskogen idrettspark, nei det vet jeg ikke. Men, jeg er sikker på at løpet til Kristoffer Solberg i dag var det første på lang, lang, lang tid.

Med vennlig hilsen
Rune Øverland

 

Det er stengt for kommentarer.