Hytteplanmila: 10 km-løping i toppklasse

Hytteplanmila er et av Norges «hoteste» og populære gateløp i området sør av Hønefoss. Løpet er sertifisert av Norges Friidrettsforbund og er sertifisert som et «5 Star Quality Road Race Race» av European Athletics. Det tar arrangøren bare minutter å fylle opp 3300 påmeldte. Fra Tønsberg friidrettsklubb deltok fire.

Jonatan A. Vedvik stilte i klassen M18-19, og løp de 10 km på meget sterke 29.48. Dette er en personlig rekordforbedring med minutt fra i fjor (30.47).

Jonatan A. Vedvik nr 2 i M18-19 etter Jakob Ingebrigtsen/Sandnes (Fotograf Fredrik Vedvik)

 

Høydeprofilen i Hytteplanmila er ganske flat og åpen, så km-tidene til Jonatan viser at han under hele løpet holdt et jevnt, solid tempo. Split-tidene pr km varierte fra 2.49 på det raskeste, og 3.09 som den «langsomste».

Sluttiden 29.48 plasserer Jonatan på en sjetteplass på «All Time high Top 10»-liste for klassen M18-19 i Hytteplanmila.

Fredrik Vedvik har filmet en «video-snutt» etter start av løpet.

Neste store mål for Jonatan er deltakelse i Nordisk terrengmesterskap i Finland 10. november.

Kirsti Johnsen stilte i klasse KV65-69, og tok hjem en suveren seier i denne klassen. Hun løp de 10 km på 44.45.

Fredrik Vedvik informerer at Aksel Rosenvinge løp (med startnummeret til Ole-Petter Fjeld), og kom i mål på tiden 37.57. Klubbens fjerde startende var Morten Haflan (klasse 18-19). Han løp en sterk 10 km og kom i mål på 35.19 (21. plass i klassen).

 

Det er stengt for kommentarer.