UM – dag 1: Claudia og Sebastian dobbeltvinnere på 100 meter

Slik gikk det til på UM dag 1 på ettermiddagsøkten:

Claudia Foss startet ettermiddagen med å kvalifiserte seg til 100 meter finale ved å vinne sitt semifinaleheat. Hun løp inn på 12,51 sekunder (vind +2,5 m/s).

Claudia Foss vant sitt semifinaleheat, og hadde også best tid av alle J15 på 100 meter. Her har Claudia akkurat gitt «High 5» til Jan Foss.

Henrik Duncan (G17) løp opp mot sitt beste på 100 meter forsøksheat, og brukte 11,73 sekunder (vind 1,2 m/s). Hans pers er 11,71 fra i fjor.

Henrik Duncan løp på 11,73 sekunder på 100 meter forsøk.

Senere på dagen var det klart for 100 meter-finaler.

Claudia kom likt ut fra start som de andre syv jentene i finalen. Deretter dro hun ifra de andre, og tok en klar seier på 100 meterfinalen med vinnertiden 12,61 sekunder (tilsvarende 1046 tyrvingpoeng). Nå hadde hun motvind -0,4 m/s. Cladia løp raskere enn kvalifiseringskravet (12,75 s) for NM KS.

Fokusert Claudia tar tidlig grep på konkurrentene (Foto Marcus Karlsen)

Claudia klar UM-vinner på 100 meter J15

Fem minutter etter at Claudia ble UM-mester i klassen J15, var det klart for finalen for G15. Og, som Claudia, fikk Sebastian seedet bane 4.

Startskuddet gikk, men det var uroligheter i feltet (bane 3), og det ble blåst tjuvstart. Etter nytt startforsøk, satte Sebastian inn ‘full turbo’! Han økte raskt forspranget til nærmeste konkurrenter. Alle var vi spente på sluttiden. Fotocellene stoppet på 11,15 sekunder, men målfotografiet viste 11,14 sekunder (tilsvarer 1137 tyrvingpoeng). Vinden var +0,8 meter per sekund og da var personlig rekord klart. Og, i tillegg tangerte Sebastian UM G15 mesterskapsrekorden. Og, han løp raskere enn NM MS-kravet (11,25 s).

Bare tre norske gutter i 15-årsklassen har løpt raskere enn Sebastian, alle er bergensere: Pål Haugen Lillefosse med 10.96, Filip Bøe og Andreas Haara Bakketun med 11.12.

Vinnerløpet til Sebastian (og Claudia) er publisert på klubbens Facebook-side.

Slik feirer en gullvinner over målstreken (Foto Marcus Karlsen)

Gullvinner Sebastian med tangering av UM G15-mesterskapsrekord.

Mari Hytten Skyvang (J17) hadde en jevn sleggeserie. Hennes lengste kast (3 kg) kom i fjerde omgang med 45,81 meter. I tillegg hadde hun kast på 45,73 og 44,10 meter. Hun endte til slutt på sjetteplass av 12 jenter i denne klassen.

Mari H. Skyvang klassifiserte seg til de tre siste finaleomgangene i sleggekonkurransen.

Øystein S. Hytten (G16) fikk opp 38,77 meter i diskos (1,5 kg) i første omgang. Etter den første omgangen lå Øystein på en bronseplass. I tredje omgang økte Øystein diskoslengden til 40,03 meter, og var dermed kvalifisert til de tre siste finaleomgangene. Han hadde da fjerdeplassen. I sjette og siste omgang økte Øystein til 40,22 meter. Det var et stykke opp til bronse, slik at det ble med den ‘sure’ fjerdeplassen i mesterskapet.

Håvard Dale Foyn Skovly (G17) hadde sin konkurranse på 400 meter. Han ble seedet i bane 5 i heat 1. Han ble nummer to i heatet med tiden 51,67 sekunder. Dette er personlig rekord. Hans forrige rekord på denne distansen var 51,72 sekunder.

Håvard Skovly løper inn til den flotte tiden 51,67 sekunder.