ETCH 2019 – Henrik Flåtnes

European Team Championships (ETCH) arrangeres  i Sandnes i helgen (fredag-søndag). Henrik Flåtnes representerer Norge i øvelsen tresteg som starter søndag kl 13:02.

11 nasjoner skal kjempe om opprykk til øverste lagdivisjon i Europa. Henrik skal blant annet konkurrere med Pedro Pichardo som representerer Portogal. Han har personbeste med 18,06 meter. Fire konkurrenter har personbeste på 15-meter’n, så en syvendeplass er innen rekkevidde for Henrik på en god dag.

Her er startlisten for tresteg:

Tresteg-konkurransen

Det er maksimum fire omgager for Henrik i tresteg-øvelsen. Alle elleve er garantert tre omganger. De fire beste rangerte utøvere etter tre omganger vil fullføre den fjerde omgangen.

ETCH

Europamesterskap i friidrett for landslag avholdes hvert annet år, det vil si det året det ikke arrangeres europamesterskap i individuelle øvelser. Europamesterskapet for friidrettslandslag består av fire divisjoner; Superligaen, 1. divisjon, 2. divisjon og 3. divisjon.

1. divisjon består av elleve nasjoner, hvor Norge er én av dem.

Det konkurreres i 18 øvelser + to stafetter både for kvinner og menn. Hver nasjon stiller med én utøver i hver øvelse (+ fire i hver stafett). Det beste nasjonslaget rykker opp én divisjon, mens de fire dårligste rykker ned én divisjon.

Det er stengt for kommentarer.