Ungdomsmesterskapet (dag 3); Gull, sølv og bronse til TFIK

Henrik Flåtnes (G18/19) sikret sitt andre UM-gull ved å vinne høydehopp-konkurransen. Henrik nektet å tape mot sin argeste konkurrent i dag; Marcus Rooth. Henrik måtte ha to forsøk på 1,87 meter, mens Marcus tok høyden i første. Dermed lå Henrik på andreplass. Henrik fikk presset seg over 1,90 i tredje forsøk og lå fremdeles på sølvplass. Henrik klarte også å passere 1,93 i tredje forsøk, men det gjorde ikke Marcus. Dermed tok Henrik over UM-gullet. Henrik forlangte deretter høydelisten opp på 1,98. Her ble det tre riv, og besteresultatet ble dermed stående 1,93 meter.

UM-gull til Henrik Flåtnes i høyde-konkurransen

Dagens andre UM-medalje gikk til Øystein S. Hytten (G15) i kule (4 kg). Øystein vant sølvmedalje med 14,28 meter, som skjedde i fjerde omgang. Øystein hadde også to andre kulestøt over 14 meter.

Dagens tredje UM-medalje gikk til Leona A. Vedvik (J15) på 2000 meter. Hun ble belønnet med bronsemedalje med tiden 6.30,38. Dette var en klar forbedring av hennes personlige rekord; med over seks sekunder. Hennes forrige personlige rekord lød på 6.36,80.

Leona Vedvik med bronse-medalje rundt halsen (Video av hennes 2000 meterløp har jeg postet på klubbens Facebook-side.)

Håvard D.F. Skovly (G16) løp finale på 200 meter. I litt for sterk medvind (+2,7 meter per sekund) løp Håvard inn til sjetteplass med tiden 23,55 sekunder. (Dette er bare fire hundredeler bak sin egen bestenotering fra i fjor.)

Håvard F. Petterson (G18/19) vant sitt heat på 800 meter med tiden 1,.58.57. De sterkeste var seedet i heat 2. Håvard ble til slutt plassert på åttendeplass totalt.

Da avsluttet jeg med å nevne at Tønsberg friidrettsklubb stilte med stafettlag på 1000 meter (100 meter, 200 meter, 300 meter og 400 meter) i klassen G17/G18/G19. Stafettlaget fikk til slutt fjerdeplass med tiden 2.03,38. Henrik Duncan åpnet stafetten for TFIK, og overlot stafettpinnen til Kristoffer Solberg. Og, han overlot pinnen til Henrik Flåtnes som da løp den tredje etappen. Håvard F. Petterson fikk æren av å løpe stafettpinnen over mållinjen.