Ungdomsmesterskapet (dag 1): Gull, sølv og bronse til TFIK

Kristoffer Solberg (G16) har virkelig fått uttelling for alle timer med trening. På 100 meter forsøk løp han inn til klar ny personlig rekord med 11,52 (+1,6). På semifinalen gikk det enda raskere, og nå var tiden 11,46 sekunder (+1,8). Når endelig finaleheat var i mål, hadde Kristoffer senket sin personlige rekord for tredje gang denne gangen til 11,42 sekunder (+1,6). Dette holdt til delt fjerdeplass i finalen.

Henrik Duncan (G16) fortsetter sin fine utvikling. På 100 meter semifinale satte ham solid personlig rekord med 11,80 sekunder (+0,8). Tidligere på dagen løp Henrik i forsøket  på tiden 11,71 sekunder, men her var medvinden litt for sterk (+2,3 m/s).

Håvard F. Petterson (G18/19) løp sin 400 meter på 52,18 sekunder, og dette holdt til en 15. plass i det 21 mann store feltet.

Jonatan A. Vedvik (G18/19) fikk sølvmedalje for sitt 3000 meterløp. Tiden ble til slutt 8.38,92. De første rundene gikk, ja gikk, ikke spesielt fort unna. Da 1000 meter gjenstod tok Jonatan saken i egne hender, og satte igang en tempoøkning. 3000 meteren ble vel da egentlig hvem som hadde de beste sprintegenskapene i dette langdistanseløpet.

Henrik Flåtnes (G18/19) hadde flere øvelser på programmet. Nokså programmessing ble Henrik UM-mester i lengde med 7,24 meter (+1,9). Henrik hadde også tre andre gyldige hopp over syv meter. På 110 meter hekk (høyde 100 cm/hekkeavstand 9,14 meter) løp Henrik inn til sluttiden 14,70 sekunder (+0,7), og dette holdt til fjerdeplass.

Tuva Aunan (J15) kom inn som syvende jente i heat 1 på 100 meter, og fikk tiden 13,75 (+2,1).

Mari H. Skyvang (J16) fikk sølvmedalje for sin flotte diskoskasting (1 kg). Hennes lengstekast passerte akkurat 30-meterlinjen, og landet på 30,04 meter. Hun hadde seks av seks gyldige kast.

Nora Øyen (J16) var ganske nære å kapre nok en bronsemedalje til TFIK, men hadde ikke centimeterne på sin side i spydkonkurransen (500 g). Hennes lengstekast ble målt til 38,12 meter. Dette er personlig rekord med nesten en meter (tidligere var hennes lengstekast 37,33 meter).