Horisontale hopp og bedømmelse om overtramp

I andre omgang av ETCH 2019 fikk Henrik Flåtnes opp gyldig tresteg-hopp; det vil si ikke overtramp. At den videre utførelsen ikke var helt optimal, ja det er en annen sak.

Henrik Flåtnes i andre omgang med perfekt planke

Hva sier regelverket om dette er et overtramp eller ikke?

Regel 185 Horisontale hopp

Konkurranseregel 185 sier at hoppet er ugyldig hvis en atlet når han/hun tar sats, berører bakken (inkludert enhver del av plastelinabrettet) bortenfor en tenkt ‘Take-off’-linje med enhver del av kroppen, ja da er dette i strid med regel 185.

Det betyr at skotuppen kan være bortenfor den tenkte vertikale ‘Take-off’-linjen uten å være i strid med regel 185. Henriks skotupp berørte i dette tilfellet ikke plastelinabrettet, og hoppet var således ikke i strid med regel 185.


Legg igjen en kommentar