Kastfemkamp – Resultater

Tønsberg friidrettsklubb gjennomførte for 22. året kastfemkamp siste lørdag i april. I strålende vårvær – og hvem skulle tro dette etter tidligere dagers værprognoser – ble det gjennomført en vellykket kastfemkamp for veteranklasser.

Klikk på link for å lese resultater fra stevnet:
Kastfemkamp 27_04_2019

Veteranherrene var først ut i årets kastfemkamp. Fem minutter før stevnestart tittet solen frem.

Det hadde vært ønskelig med flere påmeldte i herreklassen; kanskje noen fryktet værvarslet, og flomvarsel …!

Arne Ueland (klasse MV85) kaster slegge (3 kg) 31,10 meter. Dette ga stevnets høyeste enkeltpoengsum; 995 poeng etter veteranserietabellen. Arne oppnådde sammenlagtsummen 3614 poeng, og legger med denne poengsummen seg inn på  tredjeplass på «adelskalenderen» for denne klassen. 

Kjartan Sølvberg (Sandefjord TIF/MV80) støter kule (3 kg) 9,99 meter. Gjennom hele kastfemkampen utkjempet ham en durabelig fight med Knut Henrik Skamstad (Kongsberg IF). Før det aller siste kastet i konkurransen ledet Knut Henrik, men Kjartan gikk til slutt seirende ut av duellen med sitt vektkast på 12,69 meter.

Svein Hytten – dagens bursdagsbarn fyller 79 år. Her sammen med sitt barnebarn Oda som får æren å føre protokollen for sleggeøvelsen for veterankvinnene.

 

Dommere og funksjonærer fra Hytten-/Skyvang-familien. De sørget for at arrangementet gikk rettferdig og knirkefritt  for seg for veterankvinnene.

Det tar typisk tre timer å gjennomføre én pulje. Her forbereder veterankvinnene seg for den femte og siste kastøvelsen; vektkast. Kvinnene møtte opp tallrike i år. Kjempeflott at alle elleve påmeldte kvinner fullførte kastfemkampen.

Video: Grete Rivenes (KV70) kaster vektkast (5,45 kg) 10,90 meter. Grete oppnådde 3896 poeng sammenlagt, hvilket er litt bak hennes norske rekord for denne klassen med 3972 poeng.

Video: Marit Huflåtten (KV65) kaster vektkast (5,45 kg) 11,18 meter. Hun legger seg inn på tredjeplass på «adelskalenderen» for klassen KV65 med 3566 poeng.

Video: Jannice Flaathe/GTI (KV60) kaster vektkast (5,45 kg) 13,83 meter.

I beste tradisjon hadde Gerd Hytten m/familie høyeste kvalitet på bevertningen etter stevnet. I anledning sin ektemanns fødselsdag ble det servert «Kastfemkamp»-marsipankake. Her er det Grethe Maren Myklestad og Live Båsen som får smake på delikatessen!

Svein Hytten holder takketale til de fremmøtte utøverne, samt dommere og funksjonærer som gjorde dette til et minnerikt arrangement. Her omkranset av Grete Rivenes, Anne Merethe Moe Dahlen og Thorleif Brathagen. I bakre rekker Iver Hytten og Gerd Hytten.

Video: Hyllest til Svein Hytten.

Stor takk til Johan Johansen (funksjonær), Arne Ueland (MV85), Knut Henrik Skramstad (MV80) og forbundsdommer Gunnar Hansen.

TFIK styreleder – Hans Petter Villo – takker utøvere og arrangementskomiteen.

 

Det er stengt for kommentarer.