UM 2017/Bergen

Ungdomsmesterskapet arrangeres i Bergen 1 – 3 september.

Dag 3:

Henrik Flåtnes (G16) tok sin tredje gullmedalje i årets Ungdomsmesterskap ved å vinne lengdekonkurransen. Vinnerlengden ble 6,70 meter (+0,8 m/s).

Henrik har hatt en svært travel sensommer på friidrettsbanen; hvor han har representert Norge i ‘ Ungdoms-OL’, pluss landskamp(er). I tillegg deltakelse i JR-NM, NM for seniorer, og nå UM.

Dag 2:

Josefin Greiff (J18/19) satte mesterskapsrekord for øvelsen 2000 meter kappgang med tiden 9:45,57. Gratulerer!!! Hun hadde selv den gamle mesterskapsrekorden (fra 2016).

Josefin Greiff; Her fra NM hvor hun tok NM-sølv i seniorklassen på 3000 meter kappgang.

Henrik Flåtnes var storfavoritt i G16-tresteg. Og, han vant oppskriftsmessig. Og, han hoppet oppskriftsmessig lengst i i sjette omgang. Der fikk han opp 14,28 meter (+0,8 m/s). Dette var kun 9 cm bak mesterskapsrekorden (Mesterskapsrekorden er 14,37. Den har stått siden 1990 og innehas av Rune Fantoft.)

Også Linnea Greiff (J18/19) fikk opp sitt beste spydkast (600 g) i sjette omgang. Dette ble målt til 42,70 meter. Hun vant til slutt bronsemedalje etter en spennende sjetteomgang. Gratulerer.

Hun  fikk opp sitt beste kulestøt (4 kg) også i sjette omgang. Dette ble målt til 11,05 meter. Og, dette holdt til sjetteplass i klassen.

Sigurd F. Petterson (G18/19) fikk til slutt en femteplass i tresteg-øvelsen. Han beste hopp kom i første omgang og ble målt til 13,07 meter (-0,5 m/s).

Her hopper Martin Bulow Kristiansen (G17) lengde i andre omgang. Hoppet måles til 5,72 meter i fint høstvær i Bergen.

Martin oppnådde 5,75 meter i første omgang, hvilket var hans lengste hopp etter tre omganger. Da lå han på niendeplass, og fikk derfor ingen flere hopp i konkurransen.

Nicolai Bjune (G17) endte på niende plass i spyd med 40,43 meter, og var den eneste som ikke kom til de finalerundene (til sammen 6 kast).

Niendeplass ble det også på Håvard F. Petterson (G16) på 800 meter. Hans sluttid ble 2:05,12.

Martin Bulow-Kristiansen (G17) fikk 25,30 på 200 meter i forsøket. Tiden var ikke sterk nok til å klassifisere seg til finalen.

Dag 1:

Henrik Flåtnes (G16) ble UM-gullvinner i høyde med resultatet 1,85. Deretter gikk han for bestenotering 1,97, men her ble det tre riv.

Henrik Flåtnes mottar gullmedalje i høyde. Gratulerer.

Her løper Håvard Fluge Petterson (G16) 300 meter hekk i bane 2. Håvard løp inn til tiden 42,00 og ble nummer 6 i øvelsen.

Jonatan Andersen Vedvik (G17) løp en flott 3000 meter i det 15- gutter store feltet. Med tiden 8:46,41 endte han på femteplass. Og vinner … suverene Jakob Ingebrigtsen.

Martin Bulow-Kristiansen (G17) løp 100 meter, og ble klokket inn til tiden 12,16. Vinden var + 0,2 m/s.

Sigurd F. Petterson (G18/19) ble nummer åtte i lengdekonkurransen med 5,88 meter.

• Sigurd Fluge Petterson (G18/19): Lengde og tresteg

Henrik Flåtnes har vist stabil form i det siste har muligheter til å slette de norske mesterskapsrekordene for G16 lengde og tresteg. I lengde er rekorden 7,09 meter og innehas av Karsten Warholm. Og i tresteg er mesterskapsrekorden 14,37. Den har stått siden 1990 og innehas av Rune Fantoft.

Klubbens Josefin Greiff har mesterskapsrekorden for J18/19 på 2000 m kappgang; satt 2016 med tiden 9:53,73.