UM (dag 2): Gull til Claudia, Sebastian, Leona og Henrik F.

På Ungdomsmesterskapets andre dag ble det gullmedaljer til Claudia, Sebastian, Leona og Henrik F. Gratulerer til alle sammen.

Claudia Foss (J15) debuterte i Ungdomsmesterskapet på 60 meter. Hun startet med å løpe raskest i forsøksheatene. Det «vant» hun med 7,96 sekunder. I semifinalen var hun også raskest, og «vant» med 7,91 sekunder. I finalen tangerte hun sin semifinaletid med 7,91 sekunder, og vant en klar seier og gullmedalje i sitt første UM.

Claudia vinner 60 meter (fotograf Marcus Karlsen)

Mathea Karlsen (J15) løp 60 meter på 8,81 sekunder i forsøksheatet. I kulekonkurransen støtte Mathea kule (3 kg) 7,73 meter, og ble med dette plassert på åttendeplass.

Sebastian Berntsen (G15) var raskest i 60 meter forsøk med 7,38 sekunder. Semifinalen gikk én hundredel raskere, og tiden ble målt til 7,37 sekunder. I finalen presset Sebastian tiden ned til 7,32 sekunder, og dette holdt til gullmedalje i hans første UM.

Sebastian vinner 60 meter (fotograf Marcus Karlsen)

Sebastian ble ungdomsmester på 60 meter med 7,32 sekunder

I lengde hoppet Sebastian en flott lengdeserie med 6,41 meter som lengst, og dette ble belønnet med sølvmedalje i ungdomsmesterskapet. Resultatet et pers med én centimeter. Resultatet var bedre enn den gamle Ungdomsmesterskapsrekorden for G15.

Leona A. Vedvik (J16) løp en meget taktisk og sterk 800 meter, og ble kronet med gullmedalje med tiden 2.20,47. De første 600 meterne lå hun på andreplass, og ved passering en runde igjen  la Leona inn et kraftig rykk.

Leona setter inn et rykk etter 600 meter når 200 meter gjenstår

Speaker omtalte Leonas fartsøkning som en «skikkelse røkare», og konkurrentene hadde aldri muligheter ti å følge Leona på sisterunden.

Leona vinner gull etter en sterk sisterunde på 800 meter med sluttiden 2.20,47.

Leona får sin velfortjente gullmedalje

Mari H. Skyvang (J17) støtte kule (3 kg) 9,54 meter, og resultatet holdt til 12. plass i det 17 jenter store feltet.

Henrik Duncan (G17) løp sin 60 meter på 7,52 sekunder i forsøket, men dette var ikke raskt nok til å løpe semifinale. Henriks tidligere pers på 60 meter var 7,56 sekunder.

Henrik Flåtnes (G18-19) ble suveren UM-mester i høyde med 1,91 meter. Han prøvde seg på pers ved å legge høydelisten på 1,98 men her det tre hårfine riv.