NM terrengløp: Bronse til Leona (J15) og Jonatan Vedvik (Mj)

Årets Norgesmesterskap i terrengløp – lang løype, ga to bronsemedaljer til familien Vedvik. I tillegg fikk veteranene hver sin sølv og bronse.

Leona Vedvik konkurrerte i klasse Jenter 15 år, og hennes eldre bror Jonatan konkurrerte i klassen Menn junior.

Fotografier er tatt av Fredrik Vedvik.

Leona Vedvik kjemper om sin første medalje i norsk terrengmesterskap.

Leona Vedvik; her midt i feltet etter start.

Etter en kilometer ut på den første runden hadde Leona tatt seg opp til tredjeplass når hun passerte på 4:05. Tredjeplassen holdt hun løpet ut. Den første runden (to km) ble passert på 7:09. Hun løp den neste runden stort sett i samme tempo (rundetid 7:22), slik at sluttiden på løpets fire km ble 14:31. Leona hadde den nest raskeste «splitt»-tiden på den siste kilometeren.

Jonatan la seg raskt i front på det store juniorfeltet. Han vekslet på å ligge helt i front de fire første kilometerne.

Når to km var tilbakelagt; etter den første runden (av tre), skilte en trio seg ut. Det var her medaljestriden skulle utkjempes.

Jonatan åpnet den første km på 3:33,79 og passerte først. Den neste km på den første runden gikk i noe lettere terreng, og etter to km passerte Jonatan i tetgruppa på 6:08.

Etter ca åtte minutters løping skilte tettrioen seg ut, og luka ned til fjerdemann ble gradvis større. Passeringstiden etter tre km var 9:42,40.

Da to runder (= 4 km) var unnaløpt, passerte Jonatan sammen med de to andre medaljevinnerne. Den andre runden gikk i samme tempo som den første, og 4 km ble løpt på 12:19,47. Luka ned til fjerdemann var nå seks sekunder.

Etter 4,3 km ble det tempøkning i front, og Jonatan fikk problemer med å holde følge med de to i teten.

Når fem km ble passert, var Jonatan fem sekunder bak lederduoen. Disse ca 25 meter ble vrient å hente inn for Jonatan.

I mål etter seks km ble Jonatan nummer tre, og en velfortjent bronsemedalje i MJ-klassen. Han var 13,5 sekunder bak vinneren, og Jonatan fikk sluttiden 18:30.

Jonatan i mål (NRK web-stream)

NM-bronse til Jonatan A. Vedvik (NRK-webstream)

I klassen MJ stilte også Morten Haflan Krona og Håvard F. Petterson. Håvard endre på 21. plass med tiden 21:24, mens Morten brukte 21:40 og ble rangert nummer 23.

Morten Haflan Krona og Håvard  F. Petterson samarbeidet underveis på den 6 km lange terrentløypa

Sondre Irgens (G16) ble til slutt nr 11 i sin klasse med tiden 14:12 (4 km).

Blant TFIK-veteranene ble Per Oddmund Pedersen (MV65) belønnet med sølvmedalje med tiden 27:44 (6 km). Hjalmar Schiøtz (MV70) brukte 27:31 (6 km) og dette holdt til bronsemedalje.