Lerøylekene (dag 1)

Lerøylekene, også omtalt som ungdomslekene, samler 13- og 14-åringer fra ulike regioner til fylkeskamp på Hamar. Vestfold og syv andre friidrettskretser konkurrerer.

Første ut i dag blant TFIK’ere som representerer Vestfold friidrettskrets var Maria Fluge Petterson (J14) på 60 meter hekk. Hun kom i mål på tiden 11,52 sekunder (+0,6).

Deretter var det Sebastian Berntsen (G14) sin tur på 80 meter hekk. Han vant forsøket med 12,47 sekunder (+0,2). Og, minutter senere var det lengdekonkurranse for G14. Her vant Sebastian med 6,16 meter (-0,4).

I kule (J14) hadde TFIK begge representantene fra Vestfold. Best var Mathea Wego Karlsen med 7,83 meter og Maria Fluge Petterson støtte kula 6,94 meter.

Johannes Hillestad Andersen hadde sin første øvelse av tre med 60 meter. Her var det tette dueller, og Johannes løp i mål på 1.46,17.

Senere på dagen gikk øvelsen diskos for J14. Her kastet  Mathea Wego Karlsen 20,96 meter.

Tarjei Aunan (G13) hadde sin første øvelse lengde, hvor han tar over ‘lengde-stafettpinnen’ fra Johannes. Tarjei blir til slutt nummer seks med 4,52 meter (+0,0). Senere på dagen løper han 60 meter hekk. I motvind (-1,1) løp han inn til 10,67 sekunder.

Da var det kommet til 80 meter hekk finale. Sebastian gjentok sitt flott løp tidligere på dagen, og vant med tiden 12,28 sekunder (+0,4).

I kule (3 kg) støtte Tarjei kula til 8,23 meter, mens Fredrik S. Hytten (G13)  støtte sin kule 6,70 meter som lengst.

Sebastian hadde nå sin fjerde konkurranse for dagen, og vant 200 meter med 24,43 sekunder (vind ikke oppgitt).

Når Claudia Foss (J14) løp sin 200 meter var det litt motvind (-1,2). Dette var ikke til noen hinder for Claudia hadde beste tid av 30 jenter med tiden 26,81 sekunder. Mathea løp på 29,21 sekunder (-1,1).

Når en lang friidrettsdag begynner å gå mot slutten, kaster Fredrik diskos (0,75 kg), og oppnår 17,42 meter som lengst.