Oddvar Viulsrød (MV55): Norsk veteranrekord i lengde

Seriestevnet på Greveskogen idrettspark ga mange rekorder i dag. Mange satte personlige rekorder, men kanskje gladest av dem alle var Oddvar Viulsrød (MV55). Han har den siste tiden ‘jaktet på’ den norske veteranrekorden (MV55) i lengde tilhørende Stein Tore Klungland/Ullensaker/Kisa IL med 5,89 meter satt i 2013.

På dagens stevne i sjette omgang stemte det meste for Oddvar. Rett etter landing kommer responsen fra Oddvar. Han vet han har truffet godt, men hvordan var vinden? Funksjonær Gunnar Hansen er raskt ut med informasjon: +1,3 meter per sekund. Oddvar vet at han har hoppet godt. Lengdedommer Svein Hytten bekrefter straks at hoppet er gyldig, og skal måles. Lengdefunksjonærer Kjell Stordalen og Rune Øverland strekker ut målebåndet, og det viser 5,94 meter. Deretter sto gratulasjonene i kø blant øvrige deltagere og fremmøtte. Det kan nevnes at Oddvar i fjerde omgang oppnådde 5,88 meter (vind +1,2) som da var én cm bak den tidligere rekorden.

Oddvar Viulsrød, og hans ‘gull’-sko

En annen av klubbens veteraner; Marit Huflåtten (KV65), var nok en gang centimetere fra å slette den norske veteranrekorden i KV65-klassen. I dag manglet hun tre centimeter på å gjøre nettopp dette. Hennes lengste hopp ble i dag målt til 3,84 meter (vind +1,0).

Spenning var det også knyttet til dagens 100-meter. At det var god medvind, ja det var det ingen tvil om. Mer tvil var det om vinden ville være 2,0 meter per sekund eller lavere. I veteranheatet blåste det +2,4 m/s, og da blir det en mager trøst at Marit Huflåtten løper på den flotte tiden 15,15 sekunder (norsk veteranrekord er 15,41). Arne Ueland (MV85) løp i dag på 16,93 sekunder, som ville vært en forbedring av den nordiske rekorden med ett hundredel.

I ungdomsheat hadde vinden løyet noe, og vinden var +1,8 meter per sekund. Kristoffer Solberg (G16) løp sine 100 metere på 11,78 sekunder. Henrik Duncan (G16) satt personlig rekord med 12,02 sekunder (ned fra 12,07). Personlig rekord ble det også på Øystein S. Hytten med 13,10 sekunder (ned fra 13,17). Sondre L. Folkestad (G14) løp en sterk 100 meter, og ble klokket inn til 13,35 sekunder.

I lagserien fikk herrelaget til TFIK flere poeng i dag. I kule (7,26 kg seniorredskap) støtte Iver Hytten 12,11 meter som lengst. Dette gir 604 poeng basert på nasjonal poengtabell for menn. Thomas Rønvik kastet diskos (2,0 kg seniorredskap) 26,57 meter, hvilket gir 394 poeng i lagserien. Lengdehoppet til Oddvar Viulsrød (5,94 meter) forbedrer hans resultat i lagserien til 593 poeng i kategorien valgfrie øvelser.

Øystein S. Hytten bekrefter stabil diskosform (1 kg). Han hadde to kast over 46 meter, og det lengste ble målt til 46,92 meter.

Det er stengt for kommentarer.