Hederspris og Årets unge utøver

Odd Bergh (80) mottok hedersprisen på Idrettsgallaen 2017.

https://www.tb.no/sport/friidrett/idrettsgalla/odd-bergh-80-jeg-er-av-typen-som-sliter-ut-pysjamasen-pa-innsiden-om-natta/s/5-76-662606

Henrik Flåtnes (15) mottok pris for Årets unge utøver.

Henrik Flåtnes mottar pris for Årets unge utøver 2017 fra styreleder i stiftelsen Tønsbergmessa Arild Johansen

Styreleder i Tønsbergmessen; Arild Johansen:

Og, vinneren er  … Henrik Flåtnes!

– Stiftelsen Tønsbergmessen har gjennom sitt arrangement Tønsbergmessa og de siste årene Messafestivalen bidratt med økonomiske bidrag til anlegg og opparbeidelse av Messeområdet siden starten i 1968.

– I tillegg så har disse arrangementene gitt betydelige midler til distriktets foreninger gjennom årlige dugnader. Vi har alle år hatt et utmerket forhold og samarbeid med Tønsberg kommune når det gjelder ovennevnte, noe vi håper også vil være tilfellet i mange, mange år fremover. For vi i Tønsbergsmessa ønsker å fortsette helt til eventuelt alderen skulle ta oss.

– Det vi ikke har gjort så mye ut av det er å bidra med stipend til enkeltutøvere, men dette har vi tenkt til å gjøre en liten endring på i dag. Derfor er det en glede på vegne av stiftelsen Tønsbergmessa å overrekke Henrik et stipend på kroner 20.000 som vi håper kan være en spore til videre satsing. For ifølge treneren din, som har et trønderopphav, og som har et utall av norske mesterskap, så er du et av de største talentene norsk friidrett har hatt noen gang. Og, det sier jo litt når man har Warholm og Ingebretsen på lag.

Programleder Tom A. Gjermundsen intervjuer Årets unge utøver 2017; Henrik Flåtnes

– Ja, Henrik;   … Henrik; ung friidrettsutøver. Hva er det du egentlig har tenkt å bli best i? Du holder på med tresteg, og lengde, høydesprang. Hva er det du kommer til å ta ditt første norske mesterskap i?

– Ehm. Ja, det vet jeg ikke. Jeg har jo deltatt i NM allerede; både i lengde og tresteg, og tatt medalje. Så det blir spennende å se. Jeg vet ikke jeg.

– Så du vet liksom ikke hvilken av disse grenene du kommer til å satse mest på?

– Nei, jeg synes alle er morsomme, og vi driver med alle tre så lenge som mulig.

– For du har jo en trenger som både hoppet langt på både ett bein og tre bein holdt jeg på å si?

– Ja, han er fantastisk han. Jeg hadde ikke klart noe av dette uten ham.

– Veldig bra Henrik. Har du tenkt å si noe mer? Har du forberedt en halvtimes takketale kanskje?

 Nei, tre kvarter!

– Værsågod’ Henrik!

Henrik Flåtnes holder takketale etter å ha mottatt pris for Årets unge utøver 2017

– Wow, det her hadde jeg virkelig ikke forventet. Tusen takk for prisen; til juryen. Det er en stor ære. Først må jeg takke mamma og pappa for alle de timene de bruker på meg. Kjøre, støtte og backe hele tiden. Jeg hadde ikke klart det uten dere. Så må jeg takke Maren; søstra mi. Så må jeg takke resten av familien. Besteforeldre, tanter og onkler for dere alltid er så støttende og hjelpsomme når det trengs. Jeg må takke Tønsberg friidrettsklubb for all hjelpen jeg får. Og, så må jeg takke treneren min, som aldri hadde stått her uten i dag; Odd Bergh. Uten deg så hadde aldri dette vært mulig. Tusen takk.

Det er stengt for kommentarer.