Fokus på overtrening i media

Fra tid til annen kommer det en sak som er interessant å dele med flere, dette er en slik sak. Med jevne mellomrom aktualiseres det hvordan treningsprinsipper/metoder for eldre utøvere/seniorer siler nedover i stadig yngre aldersklasser, eller hvordan treningsmengden i yngre aldersklasser blir uforholdsmessig stor i forhold til alder. Årsakene til dette er selvsagt mange, men det er uansett en påminnelse til både oss foreldre, trenere og ikke minst barna at gleden med å drive idrett ikke først og fremst er knyttet til prestasjoner, men mestring på egne premisser på trening og arrangement. Et høyt aktivitetsnivå er noe annet enn trening i denne sammenheng. Det er derfor viktig å vurdere og kjenne til hva yngre utøvere gjør på de ulike treningene og kanskje spesielt dersom utøveren er aktiv i to eller kanskje tre ulike idretter. Da kan det fort bli mange harde og belastende økter som kan virke mot sin hensikt. Uansett, her er saken i dagen nyhetsbilde, som også ble tatt opp i nyhetene på NRK. Overtrening og Overtrening

Det er stengt for kommentarer.