NM Kast 5-kamp – resultater

Det ble satt to nye norske mesterskapsrekorder i NM Kast 5-kamp for veteranklasser. Det skjede på Greveskogen idrettspark 10. september 2022.

Det var 33 veteraner (23 menn og 10 kvinner) som fullførte Kast 5.kampen.

Mari Kjølberg (KV50)

Mari, som representerer Romerike friidrett, satte norsk mesterskapsrekord med totalsummen 3841 poeng i klassen KV50. Hun startet 5-kampen i et svært høyt ‘tempo’ ved å score 1142 poeng i sleggeøvelser. Dette fikk hun ved å kaste hele 46,25 meter (3 kg). Hun slettet dermed mesterskapsrekorden som Janice Flatthe hadde med 3564 poeng (satt 2010). Mari var svært nære på å sette norsk bestenotering i klassen, men dette behold Ingerid Qvale med 3871 poeng (satt i Danmark 2008).


Mai Kjølberg (til høyre) gratuleres av Grete Rivenes.

Inger Marie Vingdal (K65)

Inger Marie, som representerer Øystre Slidre, satte norsk mesterskapsrekord med totalsummen 3961 poeng i klassen KV65. Styrken til Inger Marie var fem gode, sterke kast. Hun tok dermed mesterskapsrekorden fra Grete Rivenes. Hennes notering var 3608 poeng.

Men, Inger Maries totalsum på 3961 poeng, var beste enn hva noen tidligere hadde prestert. Hun tok dermed den norske bestenoteringen som også Grete Rivenes hadde. Hun representerte 2013 Gjøvik friidrett da hun kastet 3712 poeng.

Klikk på link for å lese resultater

Pulje 2 forbereder seg til spydøvelsen på et yrende Greveskogen idrettspark

Klubben takker familien Hytten/Skyvang og andre som gjorde at Norgesmesterskapet for Kast 5-kamp ble fullført og gjennomført.

Etter at premieutdelingen var fullført for de to kastpuljene takket veteranutvalgets leder Torry Enoksen de fremmøtte og Tønsberg friidrettsklubb for gjennomføringen av mesterskapet.

Det er stengt for kommentarer.