Henrik Flåtnes: Nr. 41 på «World Ranking List» i lengde

Det internasjonale friidrettsforbundet har «Ranking»-lister for de ulike øvelsene. I lengde finner vi Henrik Flåtnes på 41.-plass på verdensrankingen med gjennomsnittlig «Performance Score» på 1168 poeng. På Europa-rankingen plasserer Henrik seg på 18.-plass.

https://www.worldathletics.org/world-rankings/long-jump/men?regionType=world&page=1&rankDate=2022-02-22&limitByCountry=0

«Performance Score» er satt sammen av stevnekategori og hoppresultat. Stevnekategoriene er rangert slik at deltakelse i olympiske leker gir høyest «multipliseringsfaktor» i forhold til selve hoppresultatet.

Når Henrik deltok i Karlsruhe, var dette et kategoristevne «A». Og kombinerer man dette med hoppresultatet fjerdeplass og 7,87 meter, gir dette en «Performance Score» på 1209″ poeng.

Da Henrik hoppet i U23 EM, var dette et kategori «C» stevne.; et lavere rangert stevne enn i Karlsruhe. Når Henrik hoppet 7,96 meter og sølv i U23 EM, ga dette en utregnet «Performance Score» på 1179 poeng.

Det er stengt for kommentarer.