Henrik Flåtnes: På bedringens vei

Jeg treffer Henrik Flåtnes på Greveskogen denne lørdags formiddagen. Han har avtale med Ole Hagen om å gjøre en ‘lett’ treningsrunde.

Etter å fått påvist Covid-19 dagen før NM har Henrik holdt karantenen, og forteller at han nå endelig er ‘fri’. Det har kun blitt noen lette ruslerunder frem til i dag.

Henrik Flåtnes gir tommelen opp for fremtiden. Det lover godt for 2022-sesongen for Tønsberg friidrettsklubb (Foto Rune Øverland)

Henrik forteller at det har blitt mye hosting og harking de siste dager, så stemmen er ikke helt på topp. Men, det som er på topp, ja det er fremtidshåpet for Tønsberg friidrettsklubb.

2021-sesongen, konkurransemessig, endte med 7,98 meter og norsk U23-rekord i Karlsruhe/Tyskland. Og, vi får si at denne sesongen endte på topp.

2022-sesongen

På spørsmål om 2022-sesongen svarer Henrik at prioriterte mål er å holde seg u-skadet og u-syk.

Når han ser fremover er det største 2022-målet deltakelse i Europamesterskapet for seniorer. Det er to måter å komme seg dit. Kvalifiseringsgrensen er 8,10 meter; hvilket er identisk med norsk rekord.

Som kjent hoppet Ingar Kiplesund dette i 2019 i spanske Sierra Nevada. Her er det en høylandsbane, og derfor står det en merknad i statistikken om dette (‘A’ = Altutide).

Henrik tror det ikke blir så mange europeere som kommer til å hoppe 8,10 meter eller lengre. Da gjelder det å samle ‘Ranking’-poeng. Så, derfor blir det en del reisevirksomhet til utlandet neste år signaliserer Henrik. Og, det starter allerede med innendørs-sesongen 2022.

Vi ønsker Henrik og trener Dietmar lykke til med 2022-sesongen.

Det er stengt for kommentarer.