Norgesløpet 2020: Seier til Jonatan

På lørdagenes Norgesløp over distansen 5 km vant Jonatan A. Vedvik i suveren stil med den suverene tiden 14:12. Han forbedret sin gateløpspers med 13 sekunder fra tilsvarende løp i fjor. Jonatan vant med nesten minuttet. Norgesløpet ble arrangert på Ullensaker.

Resultater

Jonatan passerte de fire første kilometerne på tiden 11:05, noe som gir en gjennomsnittsfart på 21,6 km/h. Eller sagt på en annen måte 2:46 minutter pr kilometer. Tiden i mål ble 14:12.

Vegard Kjøl ble nummer 31 ‘overall’ med sluttiden 17:20.

I klassen kvinner ble Leona A. Vedvik nummer fem med sluttiden 18:14. Hun hadde en splittid etter fire kilometer på 14:06. Dette gir en gjennomsnittsfart på 17 km/h, og kilometertid på 3:31.

Leona A. Vedvik hjalp til med norgesrekord

Leona deltok søndag på Etc Rekordløpet over distansen 5 km. Her løp hun enda raskere, og presset seg ned i 17:59 over 5 km. Løpet gikk langs boliggater på Spikkestad-området. Etc Rekordløpet er jakten på Norges raskeste trasé.

Bildet kan inneholde: 1 person, meme og tekst
Lokale krefter fra Tønsberg ga viktige bidrag til rekordløpet.

Fredrik Vedvik forteller at Karoline Grøvdal skulle gjøre norsk rekordforsøk på 5 km gateløp. For at resultatet skulle gjelde, ble Leona spurt av Karoline Grøvdal om å bli med. Leona løp derfor kontrollert gjennom. Ny norsk rekord på Karoline med 15:04. Løypa i Spikkestad ble målt av Kondis’ sjefsmåler, Vidar Dvergedal.

Karoline Grøvdal med ny Norsk Rekord 15:04 , sammen med Leona A. Vedvik som vant klassen K15-17. (foto Fredrik Vedvik)