Verdensrekordforsøk og tøying av menneskelige grenser

Helgen 17.-18. oktober skjer det store ting i idretts-Norge. Da arrangeres
Oslo Combined Events, og Henrik Flåtnes stiller til start i U20-klassen. Men, før vi kommer dit må vi ta en kikk på Henriks forberedelser til denne mangekampen.

Det å delta i 7-kamp innendørs krever spesielle egenskaper; fysiske og mentale. Mangekamp krever en person som blir dypt emosjonelt involvert i hver øvelse. Konkurransen er sammen med andre, tabellene og seg selv. Dette er ikke en sport for nølende individuelle utøvere, men for atleter som søker maksimal utfordring.

Og, kanskje er det her Sebastian Berntsen kommer inn i bildet. Sebastian demonstrerer tøyningsøvelser sammen med Henrik på matta på Greveskogen.

Sebastian tøyer muskulaturen til Henrik

Henrik har svært god muskulatur, så Sebastian klarte ikke å frembringe ‘hyl eller latter’. Derfor byttet de to rollene. Og, slik gikk det når Henrik demonterer tøyning på Sebastian:

Henrik tar ‘revansje’ på Sebastian

Vel, tilbake til verdensrekordforsøket. Og, det er ikke Henrik som er planlagt å gjøre dette. Det er hans friidrettsvenn Marcus Rooth som har annonsert verdensrekordforsøket, og Henrik er med som ‘sparring-partner. Marcus og Henrik deltar begge i U20-klassen, og Henrik lover sterk ‘sparring’ i 7-kampen.

Dag 1 av mangekampen har øvelsene 60 meter, lengde , kule og høyde. Og, her er det å tro at Henrik bør å gode sjanser for å holde følge med Marcus, og hans forsøk på å sette U20-verdensrekord.

Dag 2 har øvelsene 60 meter hekk, stav og 1000 meter. De siste dager har Henrik prøvd seg på stav på Greveskogen, og ryktene sier at han lett (?) passerte 3 meter.

I mangekamp gjelder det å tøye de menneskelige grenser til det ytterste, og jeg er sikker på at Henrik, sammen med Sebastian, klarer nettopp dette.

Det er stengt for kommentarer.