NM i friidrett i Bergen 18-20. september 2020 – resultater for våre utøvere søndag.

LENGDE:

Henrik Flåtnes.

Etter et brukbart førstehopp på 7,21 satte Henrik tidlig press på sine konkurrenter, spesielt på sin argeste konkurrent Ingar Kiplesund. Han ble intervjuet på NRK på forhånd og viste både selvtillit og tro på seier. Ingard fikk dødt i første omgang og ingen av de 7 andre hadde hopp over 7 meter. I andre omgang fikk Henrik opp 7,20 og befestet sin posisjon fordi Ingar hadde nok engang dødt hopp, og presset på ham økte. Fremdeles ingen andre over 7 meter i andre omgang. I tredje omgang økte Henrik til 7,27 mens nå fikk Ingard såvidt over 7 meter nemlig 7,01. Det skulle vise seg at resten av konkurransen bare skulle dreie seg om disse to. Resultatlista ble snudd og Henrik hoppet sist og Ingard nest sist i de siste 3 omgangene. Nok et psykologisk overtak når alle vet hvor sterkt hode Henrik har, i slike situasjoner. I fjerde omgang fikk Ingard fikk opp 6,92 men nå dro Henrik til med 7,48! Nå hadde han et stort overtak! I femte økte Ingard til 7,19 mens Henrik fikk opp 7,38. Han hadde alle sine hopp lengre enn konkurrenten. Merkelig svakt av en som i fjor hadde 11 hopp lengre enn Henriks pers på 7,68 og som hadde 2 hopp over 8 meter. Som kjent har har norsk rekord fra 18. august i fjor med 8,10! Han tok seg kraftig sammen i siste omgang, men det ble bare 7,40 og dermed var det klart for nok en gullmedalje til Henrik. Og som den herlige konkurransemannen han er økte han til 7,62 i siste omgang!

GULL i tresteg på lørdag og GULL i lengde på søndag og når han da forsvarte sitt gull i tresteg fra 2019 er dette en fantastisk prestasjon.

Tønsberg Friidrettsklubb er mektig stolt av deg Henrik og hele klubben GRATULERER deg.

Bilde er tatt under trestegfinalen 2019 (Scanpics)

 

 

Sebastian Berntsen.

15-årige Sebastian deltok i sitt første lengde-NM og gjorde en meget flott innsats. I sitt førstehopp fikk han 6,42 som skulle allerede da vise seg til å holde til å få hoppe 6 hopp. Han lå på 5 plass etter første. Så fikk han 6,25 i andre omgang for så å øke til 6,62 i tredje. Nå klatret han opp på fjerdeplass. han hadde henholdsvis fine 6,52, 6,56 og 6,56 i de siste tre omgangene og når status skulle gjøres opp fikk han en fantastisk 6-plass i sitt første senior NM.

Det blir mange som kommer til å følge med deg i årene som kommer Sebastian, men dette du gjorde i år er en STOR prestasjon! GRATULERER!

Bilde er tatt ved et tidligere arrangement.

 

Gratulasjoner til disse flotte utøvernes supertrener Odd Bergh, du er uvurderlig!

Det er stengt for kommentarer.