UM dag 3 – formiddag: Gull, gull og bronse

Ungdomsmesterskapets avslutningsdag på Jessheim stadion har startet med lettskyet vær, 11 °C og med vind på tvers/mot oppløpet (det blåste ca 3 m/s motvind på oppløpet kl 10). Arrangøren  ‘snudde’ dermed banen, slik at 200 meterstarten var ved mål, og mål var ved 200-meterstarten.

Mari Hytten Skyvang (J17) var først ute på morgenkvisten av klubbens ungdommer med deltagelse i diskos (1 kg). Allerede i første omgang fikk hun opp en god kastlengde; 29,56 meter som sikrer henne kast også i finaleomgangene.  Etter første omgang lå hun på sølvplass. I andre omgang fikk hun nok et 29-meterkast (29,03 meter). Etter to omganger, hvor alle kasterne har gyldige resultater, lå Mari på en sikker sølvplass. I tredje omgang fikk hun opp 29,52 meter og holder sølvplassen med 18 cm. I fjerde omgang økte Mari kastlengden til 30,16 meter og økte avstanden ned til bronseplassen. Det ble ingen økning for Mari de siste to omgangene, og vi kal derfor gratulere Mari med UM-sølv i diskos.

Mari i diskos (3. omgang) i cm-duell om sølv-/bronsemedalje

Sebastian Berntsen (G15) var seedet best på 200 meter, og fikk dermed bane 4. To konkurrenter, bane 3 og 5, holdt følge med Sebastian i svingen, men på oppløpssiden var Sebastian utilnærmelig! Han økte forspranget jevnt og trutt. Sluttiden til Sebastian ble 22,44 sekunder. Medvinden var +3,2 meter per sekund. Dette var det tredje UM-gullet til Sebastian. Bare to utøvere i 15-årsklassen har løpt raskere enn Sebastian i godkjente forhold.

Sebastian på 200 meter i bane 4

Sebastian etter 100 meter kjemper om førsteplassen

Sebastian i mål på 200 meter, og sikret sitt tredje UM-gull.

Claudia Maria Hastie Foss (J15) hadde nest beste tid i 200 meter forsøk, og ble dermed seedet i bane 5 i finalen.

Claudia tok en klar ledelse etter 100 meter

Forspranget krymper. Slik ble stillingen etter 150 meter

I en superspennende avslutning vant Claudia UM-gull med ett hundredel. Utrolig spennene duell.

Claudia vinner UM-gull med ett hundredel.

Hennes sluttid ble 25,86 sekunder (vind +2,2 meter per sekund). UM-gull nummer to til Claudia. Gratulerer.

 

 

Det er stengt for kommentarer.