Marit Huflåtten: Stjal showet med Norsk veteranrekord (KV65) på 100 meter

Marit Huflåtten (KV65) satte norsk veteranrekord (klasse KV65) på 100 meter med tiden 15,26 sekunder, og vinden var +1,1 meter per sekund. Hun hadde selv den gamle veteranrekorden med 15,41 sekunder fra i fjor. Det bare å «bøye seg i støvet», og konkludere med at hun i dag stjal showet fra ungdommen. Gratulerer med rekorden.

Marit Huflåtten løper inn til norsk veteranrekord i bane 3 (nest lengst i fra målkamera)

Tiden hennes gir 973 poeng i veteranserien. Marit var kun seks hundredeler fra å sette nordisk veteranrekord. Denne har svenske Asta Larsson, som har stått siden 1996.

En annen som var på jakt etter rekorder i dag var Henrik Flåtnes (MJ). Og han, når han fikk vite tiden, utbrøt et lite gledeshyl! For tiden i dag ble sterke 10,99 sekunder, og det i real motvind (-0,9 m/s). Henrik var kun fire hundredeler bak MS klubbrekord, som holdes av Anders F. Hagen med 10,95.

Henrik Flåtnes nær ved å sette MS klubbrekord på 100 meter med 10,99 sekunder i motvind

Jeg vil påstå at Henrik var uheldig med vinden i dag. Hadde vinden vært den samme som Marit hadde, tror jeg klubbrekorden hadde blitt slått i dag. Men, det kan man aldri vite sikkert. En forskjell på to meter per sekund i vind utgjør normalt to tiendedeler på en 100 meter.

I dag hadde vi et eget G13-heat på 100 meter. Her ble vinner i G13-klassen Lucas Løn-Haakanes med 12,82 sekunder (+0,5 m/s). Tiden gir 996 poeng etter tyrvingtabellen. Dette er personlig rekord. Han løp riktignok på 12,69 tidligere i år, men da var medvinden hele +4,0 meter per sekund.

Vinner på G13 100 meter ble Lucas Løn-Haakanes med 12,82

Tuva S. Sollid (J13) løp en flott 100 meter, og passerte mållinjen 14,15 sekunder etter startskuddet. Tiden gir 880 tyrvingpoeng. Hun senker dermed hennes ferske personlige rekord med 55 hundredeler (var 14,70 fra mai 2020).

I veteranserien gjorde Kirsti Johnsen (KV65) en viktig innsats ved å løpe 1500 meter på den sterke tiden 6.15,28 (842 poeng i veteranserien). I fjorårets veteranserie løp hun som best på 6.23,83. Arne Ueland (MV85) satte årsbeste på 100 meter med 17,14 sekunder (-0,9 m/s).