Henrik Flåtnes: «Jakt»-sesongen har startet

Jeg kom i prat med Henrik Flåtnes i dag. Vi møttes tilfeldig på Greveskogen idrettspark i strålende sommervær. Jeg var nysgjerrig på hvordan Henrik opplevde Kruska-stevnet i Trondheim.

– Jeg tapte, sier Henrik.

Vi var begge kjent med resultatlisten. Det skilte bare noen få centimeter opp til førsteplassen. Svaret fra Henrik forteller meg om konkurranseinstinktet hans. Det er på topp! Han forteller at det var superspennende, og fint å konkurrere sammen med topp, nasjonale elitehoppere. Mitt oppfølgingsspørsmål var om han følte han ‘vant over seg selv’?

– Å ja, sier Henrik.

Noen ganger «lyver» resultatlisten, og kanskje i dette tilfellet var det mye informasjon som ikke står på den offisielle resultatlisten. For Henrik sin del stod det 7,52 meter i protokollen som besteresultat.

Jeg var nysgjerrig og ville vite om dette 7,52 var et perfekt hopp. Henrik forteller villig om det som ikke står på resultatlisten.

Og, jeg skjønner raskt at 7,52 meter ikke var noe godt hopp. Henrik tegner ned i asfalten mens han forteller.

– Her er baksiden av planken, og her er planken. Og, den er 20 cm bred. Og, her var satsfoten min. Henrik peker 5-6 cm fremfor planken.

Men, da var det jo et svev rundt 7,77 meter med perfekt planke, sier jeg. Og Henrik bekrefter dette.

Henrik forteller videre et at annet hopp i lengdekonkurransen. Dette hoppet ble aldri loggført som gyldig (målt) i protokollen. Plankedommeren hadde dømt overtramp.

– Hårfint «dødt», sier Henrik. – Det var bare dommeren som så det. Henrik forteller meg at han likevel hadde bedt om å få hoppet målt. Det ble målt til 7,78 meter! Henrik avslutter med at et annet såvidt overtramphopp hadde svevlengde også godt over 7,70 meter.

Vi fortsetter å prate om mesterskap og nasjonal juniorrekord (U20) i lengde utendørs. Den har Gøran Moen/IL Gular med 7,75 meter. Denne nasjonale U20-rekorden har stått imot alle «jakt»-forsøk siden 1989!

Men, la oss legge all tvil til side! Henrik har startet «jakt»-sesongen. For alvor!

Allerede neste uke reiser Henrik til Bislett/stadion. På «jakt». Topp motivert, med skjerpet konkurranseinstinkt. Han er selvfølgelig ikke fornøyd med å ha innendørs U20-rekorden. Nå skal det jaktes på utendørs-U20-rekorden i lengde. Og, jeg ønsker Henrik all lykke til på «jakt».

PS: Når det i protokollen står (-) skal det bety at man har stått over hoppforsøket. Her har arrangøren lagt en annen betydning i tegnet; ugyldig hopp. Ugyldig skal normalt merkes med en X.

Det er stengt for kommentarer.