Henrik Flåtnes Invitational – ny MS klubbrekord på 200 meter

Forrige måned spurte jeg Henrik (Flåtnes) om vi skulle arrangere noen stevner, og 6. juni ble ‘spikret’. Derfor har jeg (uoffisielt) dedikert stevnet i hans navn; Henrik Flåtnes Invitational. Og, hvilket 200 meter heat hadde klubben fått tak i; klubbens raskeste menn samt sprintere fra andre klubber.

Jeg var spent på værforholdene, og fulgte med på yr.no hele uka. Det så ikke så lovende ut. Og, lørdag formiddag bekreftet meldingen; kjølig, vind, muligheter for regn.

Greveskogen idrettspark; 2 timer før 12:30

Henrik og de andre sprinterne var tidlig ut, og jeg ser fra ‘tårnet’ at Henrik prater med Ole Hagen; far til Anders Flem Hagen.

Henrik prater med Ole

Klokken nærmet seg start på 200 meter; og klokken 12:30 gikk startskuddet fra Johan (Johansen).

Noen minutter før hadde jeg fått storfint besøk i ‘bua’; Som vanlig kommer Kjell Stordalen innom ved de store anledninger.

Jeg nistirret på PC-monitoren for å sjekke at startskuddet ble overført, og registrert av dataanlegget. Alt så OK ut. Jeg puster lettet ut. Og, hvordan gikk det med vindmålingen? joda etter 20 sekunder kom vindverdien opp på skjermen; +1,6 meter per sekund. Jeg rekker å trekke pusten.

Jeg hører Hans-Petter (Villo) skrike; «Helt inn!» Ikke bare en gang, men gjentatte ganger. Meldingen er adressert til Henrik om å løpe for fullt også de siste meterne inn mot målstreken.

Og, der … der strømmer målfotografiet inn på PC-monitoren!

«Yes», roper det inne i meg. Jeg sitter på en liten hemmelighet (vinnertiden ble 21,93 sekunder).

Henrik Flåtnes; MS klubbrekord 200 meter

Nedenfor venter løperne, og styreleder utålmodig. ‘Hva ble tiden? HVA BLE TIDEN?’ høres det over eteren.

Jeg sier: ‘21,93 sekunder’.

‘Åh, klubbrekord’, bryter det ut fra Hans-Petter.

Jeg var rask til å kommentere at vinden var godkjent: +1,6 meter per sekund.

Og, hvis du lurte på det: Den gamle MS klubbrekorden hadde Anders Flem Hagen med 22,12 sekunder fra Junior-NM på Greveskogen 2007.

Henrik Duncan (G17) satte en flott personlig rekord med tiden 23,70 sekunder. Han senket sin pers fra 24,06 (+1,4).

Håvard F. Petterson (G19) satte også han en flott pers. Den gamle var på 24,52 (-1,5), mens i dag løp han på 23,77 sekunder.

Torstein B Moss (MS), som har student-representasjon for Tønsberg friidrettsklubb i sommer løp inn på 23,09 sekunder.

Etterpå fikk selvfølgelig Henrik Flåtnes gratulasjoner fra ‘tårnet’. Det ble en flott dag på Greveskogen, og tusen takk til alle andre også!

Hilsen
Rune

Det er stengt for kommentarer.