Jonatan A. Vedvik: Nordisk laggull (MJ) og bronsemedalje individuelt

Jonatan A. Vedvik (MJ) sikret Norge laggull i det nordiske terrengløpmesterskapet. Det var tøffe forhold under mesterskap i finske Vierumäki søndag formiddag med en bløt gressbane som det skulle konkurreres på. I det individuelle mesterskapet ble det en flott bronsemedalje til Jonatan.

Fotografier fra Fredrik Vedvik.

Mesterskapsdistansen var seks kilometer (kontrollmålt til 6,12 km). Løpet bestod av fire runder; hver på ca 1,5 km.

Etter første mellomtid (1,3 km) var Jonatan i tetgruppen. Passeringstiden var 4:14 for Jonatan; sekundet bak ledermannen.

Når 2,5 km var tilbakelagt passerte Jonatan helt fremst i feltet. Passeringen skjedde på 8:52 og det var fire i front. Etter passering 4,3 km hadde tetgruppen vokst til åtte løpere. Jonatan passerte på fjerdeplass etter 13:31, men det var kun sekundet opp til ledermannen.

Det drar seg mot sluttspurten på det nordiske mesterskapet. Da det gjenstår 200 meter (passering 5,8 km) er det fem løpere som kjemper om plassene 2-6, og Jonatan ligger på delt sølvplass med tre andre med 18:01.

De siste meterne til mål-linjen kjemper Jonatan om sølv- og bronsemedaljen med danske Lillebø. Jonatan fikk en flott bronsemedalje på 18:20; lik tid som Lillebø.

 

Det er stengt for kommentarer.