Øystein S. Hytten (G15): Alderkretsrekord i slegge med 60,13 meter

På dagens stevne knyttet det seg spenning om Øystein S. Hytten (G15) ville klare det …..? Jeg hadde hørt rykter i kastemiljøet at det har blitt pratet om nesten det umulige; å kaste denne 4,0 kg slegga lengre enn 60 meter i konkurransen i løpet av året av en femtenåring.

Øystein har sakte, men sikkert i løpet av sesongen nærmet seg denne usynlige 60-meterstreken på grusbanen. Med personbeste 58,31 meter før dagens stevne, virket kanskje oppgaven å passere 60 meter i største laget.

I dag har jeg sjelden sett Øystein mer motivert og overbevisende! Allerede i det første kastet skjedde det: Kastet ble målt til 60,13 meter, og da kom applaus og gratulasjoner til Øystein.

Og, dette kastet var ikke et «blaff». Øystein radet opp med lange kast denne dagen; med ytterligere tre kast lengre enn forrige personbeste. Selv om det ikke ble økning på 60,13 meter har det sjelden blitt kastet så langt av en sleggekaster fra TFIK.

Gratulasjoner til Øystein med ny alderkretsrekord med 60,13 meter. Resultatet gir etter Tyrvingtabellen 1101 poeng. Ikke dårlige det heller!

Øystein S. Hytten (G15) har for første gang i konkurranse fått målt sitt sleggekast til mer enn 60 meter. Dagens mest velfortjente smil fra Øystein. (fotograf Rune Øverland)

Det er stengt for kommentarer.