Henrik Flåtnes: Mesternes mester av Lindboe-pokalen

Lindboe-pokalen ble første gang delt ut 1932, og har blitt delt ut hvert år med unntak av perioden 1941-44. Lindboe-pokalen deles ut til sammenlagtvinner av mangekampen som Christian Lindboe etablerte. Ryktene sier at Lindboe-pokalen er den lengstlevende vandrepokalen  i Norge.

For året 2018 ble Hytten-hegemoniet brutt ved at Henrik Flåtnes, som debutant, vant duellen med Even Hytten. Henrik fikk totalsummen 3199 poeng, mens Even fikk totalsummen 3147 poeng. Tredjeplassen gikk til Kristoffer Hytten med 2562 poeng.

Før Henrik hadde Even Hytten 26 ganger tidligere vunnet Lindboe-pokalen.

Henrik Flåtnes vinner av Lindboe-pokalen 2018

Even Hytten (sølv), Henrik Flåtnes (gull) og Kristoffer Hytten (bronse)

Hvem var Lindboe?
Christian August Egeberg Lindboe ble født i 1887 i Oslo. Christian fikk senere jobb som administrerende direktør i Vestfold kraftselskap. Han hadde denne stillingen fra 1920 til 1952.

I 1931 fikk han laget den gedigne, storslåtte sølvpokalen, som siden 1932 har båret hans navn. Fra 1932 og frem til i dag, men unntak av årene andre verdenskrig, har det i Tønsberg blitt arrangert mangekamp tilknyttet krav i idrettsmerket.

 

2018 gikk altså Lindboe-pokalen til Henrik Flåtnes med totalsummen 3199 poeng. Gjennom de 83 år Lindboe-mangekampen er blitt arrangert tangerte Henrik stevnerekorden på 100 meter med 11,27 sekunder. Og, enda bedre var Henrik i hopp-øvelsen. Her satte Henrik stevnerekord med 7,33 meter i lengde. I tillegg fikk Henrik bestemannspremie (sølv-pokal til odel og eie) for sitt 1500-meterløp.

Even Hytten fikk bestemannspremiene for høyeste enkeltsum i øvelsene kast (diskos) og svømming (200 meter).

Før premieutdelingen var det sosialt samvær og bevertning i «Odd Bergh»-stua.

 

Det er stengt for kommentarer.