NM Jr – Dag 2: Friskt satset av Oliver på 1500 meter

Oliver A. Vedvik (U23) satset friskt på sin 1500 meter. I et høyt tempo ble første 400 meter passert på 61 sekunder.

Oliver (441) trekker feltet i høyt tempo

De neste 400 meterne gikk unna på 64 sekunder. Oliver fortsatte å trekke feltet helt til det gjenstod 400 meter av løpet.

Oliver (441) har trukket feltet frem til 1100 meter; runden før mål.

Oliver har tappet kraftoverskuddet noen hundre meter før mål

Han gikk tom for spurtkrefter på sisterunden, og endte sist i finalen. Olivers tid ble 4.00,99 etter en frisk start.

Fredrik Vedvik forteller på klubbens FB-side: Oliver hadde bestemt seg på forhånd om å gjøre et ærlig forsøk på å løpe under 3.50. De som håpet på lureløp ble skuffet. Ble tungt alene i front og han var innstilt på at det ble «enten eller». Det ble «eller» denne gang 😅

Tidligere på dagen hadde Henrik Flåtnes (U20) løp 200 meter; først forsøk, og deretter semifinale. Henrik vant sitt forsøksheat på 22,66 skunder (vind -1,1), og sitt semifinaleheat på 22,25 sekunder (vind 0,0).

Henrik slapper av mellom 200-meterløpingen

Leona A. Vedvik (U20) ble nummer fire i sitt 800 meterheat. Hun løp inn til tiden 2.18,97 som var den 11. beste tiden totalt.

Håvard F. Petterson (U20) hadde 800 meter som sin distanse i norgesmesterskapet. I det første av tre heat ble Håvard nummer tre med tiden 2.00,53.