NM-Sr (Dag 1): «Stang ut»… og «blink»

Norgesmesterskapets første dag ga «stang ut» og til slutt «blink».

Oliver A. Vedvik var først ut av våre og stilte til start på 1500 meter. I forsøket gjaldt det å være blant de seks beste for å komme til finalen. Oliver tapte den «sjetteplass»-duellen med ett tiendedels sekund.

Oliver kom i mål på 4.07,95.

Til Tønsbergs blad fortalte Fredrik Vedvik før løpet at Oliver er egentlig i U23-klassen, men stiller opp i seniorklassen. Etter mye skader har Oliver gått ned på distanse og løper 1500 meter. Han er glad for å konkurrere igjen og hadde ingen ambisjoner om plassering i år.

Resultater heat 1 på 1500 meter

I lengdekonkurransen ble det «stang ut» også for Henrik Flåtnes. Det ble til slutt fjerdeplass med 7,28 meter; fire cm fra bronse. Det var 13 som startet.

Henrik i første omgang med 7,16 meter

Resultat lengde

Sist ut i dag var Jonatan A. Vedvik i heat 2 på 5000 meter. Og, Jonatan traff «blink» ved å vinne NM-heatet med tiden 14.38,95. Tiden plasserte Jonatan på tiendeplass sammenlagt i Norgesmesterskapet. Tiden er solid personlig rekord; hans tidligere notering var 14.52,31.

Til Tønsbergs blad fortalte Fredrik Vedvik før løpet at  Jonatan er fortsatt junior, men ønsker også å teste seniorfeltet.  Jonatan har slitt med sykdom den siste uken, men dersom han føler seg bedre utover løpsdagen stiller han til start.

Og, det gjorde han med personlig rekord med 14 sekunder på 5000 meter.