Henrik Flåtnes: EM U20; 7. plass med 7,19 meter

Henrik Flåtnes endte til slutt på en syvendeplass (av totalt 23 påmeldte) i EM U20-mesterskapet, og gjorde med dette tidenes Norske beste mannlige lengdeplassering. Henrik sikret Norge sine første poeng på poengtabellen i årets U20-EM.

Det startet bra i første omgang med et hopp på 7,19 meter; et hopp som senere skulle vise seg til å være nok til å kvalifisere seg til de tre siste finaleomgangene i Europamesterskapet.

Henrik får god planke i første omgang.

Henrik i første omgang i kjent svevstil, og hoppet måles til 7,19 meter

I etterpåklokskapens navn så jeg Henriks første svakhetstegn i hopp nummer to. Selv med god planke ble det kun 6,90 meter i dag.

Henrik får perfekt planke i andre omgang, men hoppet er likevel ikke vellykket

Omgang 2: Henrik har kikket bort på lengdemarkeringen, og rister litt oppgitt på hodet etter å konstatert at hoppet er kortere enn 7 meter.

Henrik i samråd med Odd Bergh etter omgang to.

Bronsemedaljen gikk til resultatet 7,53 meter; et resultat som Henrik kunne oppnå på en god dag. Men, i dag klaffet det ikke helt. Uansett har sikkert Henrik tilegnet seg nyttig mesterskapserfaring. En ting er jeg sikker på at Henrik kommer sterkere tilbake ved en senere anledning.

Til Friidrett forteller Henrik at han ikke gjorde noen god konkurranse. Det var mye dårlig hopping. Han forklarer at han knekker mye sammen i satsen og teknikken er rett og slett ikke god nok for å konkurrere i dette selskapet. Han var for passiv i tilløpet og fikk ikke den farten han vil ha.

Henrik forteller videre at det er både irriterende og motiverende å vite at medaljene gikk på lengder han normalt kan klare. Det var irriterende fordi Henrik vet at normalt kunne han fått medalje på en slik dag, og det er også motiverende fordi han vet at om det blir klaff er han der oppe blant Europas beste juniorer.

Henrik avslutter intervjuet med å fortelle at erfaringen han bygger opp, tar han med selv videre.

Det er stengt for kommentarer.