Lindboe-pokalstevne: Hvem utfordrer Even Hytten i år?

Lørdag går startskuddet for årets første (av totalt tre muligheter) Lindboe-stevner. Fjorårsvinneren Even Hytten stiller til start, og han forteller at han er godt forberedt til å møte all motstand!

Even deltok første gang i 1984, og han vant. Vant gjorde han året etter. Deretter reiste Even til USA for å studere og konkurrere, og hadde noen år pause fra Lindboe-pokalstevne.

Hans tredje deltagelse var 1992; og tok dette året hjem den gedigne vandrepokalen. Og, Even har deltatt alle år etter 1992 og frem til i fjor. Med seire! Tilsammen 26 seire på 26 forsøk.

Men, Even forteller at han ser frem til at ungdommen utfordrer ham. Det motiverer. På lørdag stiller han til start i sitt 27. Lindboe-pokalstevne.

I denne mangekampen løpes det først 100 meter. Deretter velges hoppøvelsen lengde eller høyde. Deretter velges kastøvelse; diskos eller kule. Banestevnet avsluttes med 1500 meter. Senere i høst arrangeres den siste øvelsen i Lindboe; 200 meter svømming; som for mange kanskje er den tøffeste av de totalt fem øvelsene som inngår i mangekampen. En sjette øvelse må gjennomføres innenfor en aldersbestemt maksimaltid, men inngår ikke i poengberegningen, og det er sykling (de yngste sykler 20 km, mens de eldste sykler 10 km).

Lindboe-pokalen «administreres» av Tønsberg kommune; ved «teknisk» hjelp av Tønsberg friidrettsklubb. Lindboe-statuttene sier at deltagere er gutter/menn 16 år eller eldre, og er tilknyttet et idrettslag i Tønsberg.

Lindboe arrangeres førstkommende lørdag (1. september), deretter er det nytt forsøk tirsdag 18. september , og siste forsøk lørdag 22. september. Det er en alderskompensasjon i poengberegningen; slik bestemt av statuttene; slik at det til slutt er én klasse; Alle-mot alle.

Det er stengt for kommentarer.