NM friidrett – hovedmesterskap

Dag 3:

På avslutningsdagen i norgesmesterskapet for seniorer, som ble arrangert i Sandnes, løp Ole-Petter Fjeld inn til 18.plass på 10.000 meter. Han løp inn til tiden 31:25,37. Tiden var en forbedring av personbeste med ett minutt og ti sekunder.

Ole Petter satset friskt, og lå lenge til å presse personbeste med ytterligere et halvt minutt. De siste rundene ble for tunge, men solid personbeste ble det altså likevel.

10.000-meterfeltet talte til sammen 29 startende.

Dag 2:

Henrik er i gang med tresteg. I første omgang fikk han opp 14,17 meter.


Her har Henrik landet i andre omgang. Det er motvind for hopperne, og det er lett regnvær. Ikke ideelt for tresteghopperne.

I skrivende stund ligger Henrik på fjerdeplass med 14,29 meter. Det er fire cm opp til bronsemedalje når to omganger gjenstår.

Henrik konsentrerer seg dypt i sjette og siste omgang i NM-finalen tresteg. Det er typisk vestlandsvær, med lett regn og motvind. Klarer Henrik å ta ut det absolutt siste?

Imens Henrik forbereder seg, flyttes TV-sendingen over til løpsøvelser. Så hvordan endte det hele?

Joda, han smeller til med 14,63 meter (-1,4 m/s), og hopper seg rett opp på sølvmedalje (bare tre cm unna å for å bli norsk seniormester i en alder av 15 år!). En herlig innsats Henrik. GRATULERER, og lykke til videre!


Det synlige beviset: Mesterskapsmedalje nummer 2. NM-sølv i tresteg (og bronse i lengde).

Nr. 2 og sølvmedalje til Henrik med 14,63 m (-1,4 m/s)

I spyd kastet Linnea Greiff 42,68 meter (600 g). Etter de tre innledende omgangene holdt dette til niendeplass. Det var de åtte beste som gikk til de tre siste finalerundene.

Dag 1:

Josefin Greiff gikk inn til flott sølvmedalje på 3000 meter kappgang i Norgesmesterskapet i friidrett. Gratulerer.


Josefin Greiff i ensom «majestet» mot en sikker sølvmedalje.

Og, her hopper Henrik Flåtnes lengde i femte omgang. Det er medvind, og det er utfordrende å ikke å få overtramp. Her var det litt overtramp, og Henrik lander godt over 7 meter.

Henrik oppildner publikum før sjette omgang, og samler «energi». Her kan det stå om medalje. Henrik ligger på sjetteplass før siste finaleomgang … Det er tett opp til bronsemedalje …

Og, Henrik smeller til med 7,03 meter, som til slutt belønnes med senior bronsemedalje i lengde; 15 år gammel.

Henrik får gratulasjoner av hans personlige trener Odd Bergh, og Ole Hagen. Sekundet senere var det tommelen opp fra Henrik når speaker konstaterer at Henrik gikk opp til tredjeplass.

Linnea Greiff ble uplassert i kule. Det ble tre ugyldige kulestøt i protokollen.

 

 

Det er stengt for kommentarer.