Henrik Flåtnes – Europeisk Ungdoms-OL 2017

Henrik Flåtnes representerer Norge i Europeisk Ungdoms-OL. Mesterskapet arrangeres i Györ, Ungarn.

2017 Summer (Györ)

For Henrik var det lengdehoppkvalifisering 25. juli. Kvalifiseringsgrensen var 6,90 meter. I første forsøk klarte Henrik dette med et hopp på 7,06 meter (+ 4,4 m/s). Kvalifiseringen var preget av sterk medvind, og Henrik var en av de med minst medvind.

http://gyor2017.hu/downloadmanager/download/nohtml/1/id/515/m/288

Hoppfinalen starter 26. juli klokka 16:35; hvor startfeltet teller 12 utøvere. Det er mulig å følge konkurransen med «Live Stream».

http://gyor2017.hu/livestream


26. juli (kl 16) er det styrtregn/tordenbyger i Györ, og friidrettsbanen ble evakuert. Her vises TV-bilde fra kano-arenaen. Det er kraftig styrtregn; så kraftig at «spruttåke» dannes.

Da er hoppkonkurransen endelig i gang. Været er betydelig bedre nå. Her hopper Henrik i femte omgang:

Da er hoppkonkurransen ferdig. Henrik virker fornøyd; her sammen med mor:

 

Gratulerer Henrik! Det ble bronse i lengdehopp i klassen U17. Han hoppet en jevn og god serie; med fem gyldige hopp.

Vi skriver 27. juli, og det er tresteg-kvalifisering. Den automatiske kvalifiseringsgrensen er 14,50 meter. Uansett skal finaleheatet telle de 12 beste fra kvalifiseringsomgangene. I andre omgang oppnår Henrik 14,21 meter.

I kvalifiseringsgruppe ‘A’ fikk ‘Henrik nest beste resultat; 14,21 meter. I kvalifiseringsgruppe ‘A’ var det 11 deltagere, mens i gruppe ‘B’ er det 6. Det betyr at Henrik går greit til finalerunden. Gratulerer.

I gruppe ‘B’ ble det to som hadde bedre kvalifiseringsresultat enn Henrik.

Lørdagens (29. juli 2017) trestegfinale, hvor Henrik er en av de 12 deltagerne, starter 14:45.

Deltagerne presenteres, og Henrik virker i form. Været viser seg fra den beste side i dag.

I første omgang hoppet Henrik 13,84 meter. Henrik får gode råd etter å gjort sitt førstehopp:

I andre omgang kommer Henrik i ubalanse når han skal gjøre det siste hoppet ut i sandgropen, og lander på 13,39 meter. Før tredje omgang gjør Henrik endring på startstedet. Det flyttes noen cm lengre frem. Her er det potensiale til å legge på en meter i hopplengde … Det er svak medvind for tresteghopperne.

Henrik øker til 14,09 meter i tredje omgang. Jeg synes det første hinket er altfor langt, og mellomsteget blir derfor for kort. 14,09 bør være bra nok til å bli med i finalerundene (de åtte beste).

Fjerdehoppet til Henrik skjer i innspurten av hinderløpet. Fra avstand ser det til å være et bedre teknisk hopp av Henrik, men ikke langt for økning (13,59 meter).

I femte omgang hopper Henrik et kjempehopp, men dessverre noen cm overtramp! Ellers kunne det dreie seg om et 15-metershopp. Ajajaj … Det kunne vært gullhoppet.

Da var sjette omgang ferdig, og Henrik er ferdig med sin trestegkonkurranse. Vi takker Henrik for all innsats i EYOF Györ, og håper han tar med «monsterhoppet» fra femte omgang inn i den videre satsingen. Bildet under viser Henrik i sjette omgang hvor han hoppet 14,02 meter.

Henrik endte til slutt på 7. plass i trestegfinalen med 14,09 fra tredje omgang.

Det er stengt for kommentarer.