Sleggestevne: Resultater og omtale

Klikk på link for å lese resultater fra sleggestevnet 22. april.

Tønsberg friidrettsklubb åpnet utendørssesongen på Greveskogen idrettspark i strålende vårvær.

Folksomt ved kastburet i årets første utendørsstevne på Greveskogen idrettspark. På grunn av at kommunen har lagret snø i store hauger på grusbanen, ble årets sleggestevne avholdt på selveste hovedbanen. (Foto Rune Øverland)

Noen kropper var kanskje litt «rustne» etter lang vintertrening. Flere av klubbens utøvere stilte i nye klasser, som i de fleste tilfellene medfører at vekten på sleggen øker.

Taran Aunan (J15) er ganske fersk innen sleggekast, og var notert med ett resultat i fjor ( J14 22,46 m). Og, dagens konkurranse ga mange kastlengder over 30 meter. Som best oppnådde hun 34,67 meter (3 kg); et kast som var hennes første i dagens konkurranse. I klassen J15 var det tre andre andre jenter, og Taran vant klassen! Oda H. Skyvang oppnådde 29,87 meter som lengst. UM-kvalifiseringskravet er 26 meter for J15-klassen.

Nora Bækkevold Kloster (J14) kastet for første gang med 3 kg. Hun fikk siste lengstekast målt til 22,03 meter.

En som kastet langt i dag var Fredrik S. Hytten (G17). I ny klasse og sleggevekt (5 kg) ble det solid pers med 37,52 meter. UM-kravet er 30 meter.

Fredrik S. Hytten kaster seg etter UM-billetten …., og klarer dette med god margin i årets første utendørsstevne (Video Rune Øverland)

Hans storebror Øystein, har vært rapportert syk i det siste, men stilte sporty til start. I siste omfang fikk han opp 57,81 meter i G18-19 klassen (6 kg).

Mari H. Skyvang stilte i klassen KS. Hun vant klassen med et lengstekast på 40,96 meter.

Det er stengt for kommentarer.