Odd Bergh er død

En friidrettsbauta har gått bort.

Vårt kjære æresmedlem Odd Bergh gikk bort 12. januar etter en tids sykdom. Våre tanker går til den nærmeste familie som hele tiden har fulgt ham opp under sykdommen.

Odd og friidrett er ett, det samme gjelder Odd og TFIK, eller for den saks skyld; Odd og Kristinaløpet.

Odd var norgesmester, kongepokalvinner og rekordholder. Han var med på landslaget, både som aktiv og som sjef. Han var leder av friidrettens venner, leder i eliteforeningen osv osv. Det er nesten ikke mulig å komme inn på alle de steder der han har satt sitt preg, et tegn på dette er at han er tildelt både Forbundets fortjenestemedalje og Kongens fortjenestemedalje.

For oss var Odd en viktig brikke under dannelsen av TFIK og han var initiativtaker til suksessen Kristinaløpet som startet i 1981. Han var leder i TFIK i perioden 1985 -1988 og fra 1999 – 2002. Dessuten engasjerte han seg i økonomi og marked. Men ikke minst, han ga spesielt mye av sine kunnskaper som trener, først og fremst i lengde og tresteg. For Odd betydde familien mye, alle var en naturlig del i friidrettsmiljøet og han var mektig stolt både over barn, svigerbarn og barnebarn og ikke minst Turid i den sammenhengen. Det ble mange, veldig mange og koselige turer til stevner året rundt. TFIK’erne var en samlet familie som gjorde seg bemerket.

Den senere tiden var Odd ofte på besøk på Greveskogen når det foregikk noe der, ikke minst for å hilse på kjente. Da var han blid, positiv og levende opptatt av det som skjedde.

Odd var en vind, vi var mange som merket det, vi som samarbeidet for TFIK. Det var en positiv vind som vi nå vil merke er borte. Det er litt uvirkelig, men det finnes nok av gode minner, både i bilder og tekst opp gjennom årene. Vi kommer til å savne ham.

Friidrettsvenner i TFIK
v/Bente og Kjell
Styret i Tønsberg friidrettsklubb

Det er stengt for kommentarer.