UM (dag 1): UM-medaljer til Øystein (gull/sølv), Sebastian (sølv), Claudia (bronse) og Leona (bronse)

Oppdateres fortløpende utover dagen …..

Ungdomsmesterskapet 2021 arrangeres i Trondheim.

Øystein Hytten (G17) tok et sterkt sølv i kule (5 kg) med serien:

15,33 m / 15,64 m / 15,78 m / 15,67 m / 15,62 m og 16,28 meter i sjette og siste omgang. Hans tidligere personlige rekord var 15,93 meter. UM-gullet ble vunnet på 16,46 meter.

Øystein Hytten: Sikrer seg UM-sølv i kule med ny personlig rekord med16,28 meter (5 kg). Foto Marcus Karlsen
Øystein Hytten: Med rotasjonsstil ‘danser’ han elegant og eksplosivt i ringen … Foto Marcus Karlsen
Øystein Hytten: UM-sølvmedalje i 2021. Foto Marcus Karlsen

Øystein hadde sin favoritt-øvelse sendt fredag ettermiddag. Her ble det UM-gull i slegge. Gratulerer!!!

Øystein satte standarden allerede i første omgang med 64,53 meter (5 kg). I andre omgang økte han til 64,85 meter. Ugyldig i tredje, og 59,93 meter i fjerde. 61,00 meter ble det i femte, og ugyldig i sjette.

Øystein Hytten kaster her i fjerde omgang.

Sebastian Berntsen (G16) vant sitt forsøksheat på 100 meter med 11,23 sekunder (vind 0,5 m/s), og kvalifiserte seg derfor enkelt til neste 100 meter.

I finalen passerte Sebastian en ‘magisk’ grense; han løp for første gang i konkurranse under 11 sekunder. Tiden ble supre 10,93 sekunder! Dessverre var vinden på 100-meteren ørlite grann for sterk til at tiden ble godkjent som rekord. Vinden var +2,2 meter pr sekund. Sebastian ble belønnet med sølv-medalje for sitt løp.

Henrik Duncan (G18/19) løp sin 100 meter litt bak personlig rekord, og kom i mål på 11,50 (vind 1,1 m/s). Det ble femteplass i heatet. «Lucky loser» med 11,44 kom seg semi-finalen.

Også Mathea Karlsen (J16) var hundredeler bak sin personlige rekord på 100 meter, og ble klokket inn på 13,69 sekunder (vind 1,2). Det ble sjetteplass i heatet.

I et senere J16-heat vant Claudia Foss sin 100 meter på 12,57 sekunder (vind 0,8 m/s). Tiden er sesongbeste, og kun fem hundredeler bak personlig rekord.

Litt senere på dagen var det klart for 100 meter finale for Claudia. I Bane 3 fikk Claudia en god start. Nedenfor ser vi en video av løpet.

Claudia Foss i bane 3. Vinner til slutt bronse-medalje på 100 meter med ny personlig rekord 12,47 sekunder (vind 1,9 m/s)
UM-bronse til Claudia Foss.

Fredrik Hytten (G15) debuterte i UM-sammenheng, og første øvelse var diskos (1 kg). I andre omgang fikk Fredrik opp 27,71 meter. Etter tre omganger lå Fredrik på 11. plass, og kom ikke med til de tre finaleomgangene.

Leona Vedvik (J17) vant bronse-medalje på 3000 meter med ny person rekord. For første gang løp hun under 10-minutter. Leona var med i tetgruppe under hele løpet.

Nedenfor er noen smakebiter fra 3000-meterløpet til Leona.

400 meter ble passert på ca 79 sekunder, og første 1000 meter ble passert på 3.27. Og, halvveis i løpet ble passert på 5.06. Da var Leona med i tetgruppen bestående av seks jenter. 2000 meter ble passert på 6.42 og da det det fire jenter i tet. 600 meter før mål var medaljegruppe klar, og Leona var en av de tre. 400 meter før mål foregikk passeringen på 8.40. Leona klarte ikke å holde med de to i tet når spurten gikk 300 meter fra mål.

Leona fikk slutten 9.55,95; hvilket er en klar forbedring av hennes personlig rekord 10.00,33.

Mari Skyvang (J18/19) var sist av klubbens utøvere. Hun deltok i slegge. i første omgang fikk hun opp 40,08 meter (4 kg). Vi får to at dette var et sikringskast, for allerede i omgang to fikk hun opp 44,45 meter. Etter to omganger ligger hun på sølv-plass; én cm ned til bronse, og 14 cm ned til fjerde. I tredje omgang ble det ugyldig kast. Før siste omgang var Mari dyttet ut av pallen. Hun avsluttet med sterke 45,57 meter. Det manglet kun 20 cm opp til bronse, og da ble det den sure fjerdeplassen i mesterskapet.