Junior-NM (dag 1): Henrik Flåtnes med U23 mesterskapsrekord

Det var en hektisk dag for utøvere fra Tønsberg friidrettsklubb på første dag i junior-NM.

Henrik Flåtnes (2001) knuste den fem år gamle norske U23 mesterskapsrekord allerede i sitt første lengdehopp. Hoppet ble målt til meget sterke 7,86 meter (vind +1,9 m/s). Det var Amund Sjursen (IL Gneist) som hadde den gamle U23 mesterskapsrekorden med 7,57 meter (-0,6 m/s).

Henrik Flåtnes er hoppende glad etter å bruke ett forsøk på å sette norsk U23 mesterskapsrekord. Gratulerer!

I andre omgang beviser Henrik stabilitet med 7,81 meter.

Henrik i andre omgang (7,81 meter)

Henrik setter nok en U23 mesterskapsrekord i tredje forsøk, ved å hoppe 7,88 meter (vind +1,3 m/s). Og, Henrik setter også en ny banerekord på Ravnanger stadion. i 1998 satte Gøran Moen (IL Gular ) gjeldende banerekord med 7,52 meter.

Henrik mottar U23-gull

Claudia Foss (2005) løp i U20 heat 7 (!) på 100 meter forsøk. De tre første i heat ble automatisk kvalifisert til å løpe semi-finalen. Og, Claudia løp kontrollert inn til tredjeplass i heatet med tiden 12,92 sekunder (vind -0,9 meter per sekund). Dette var to tiendeler bak årsbeste.

Claudia i bane 4 på 100 meter forsøk.

Litt senere på dagen var det semi-finale for Claudia. Her løp hun raskere, og tiden på 100 meter ble målt til 12,84 sekunder (vind -1,0 m/s). For å kvalifisere seg til finalen måtte man være ble de to beste i heatet, eller ha de to beste tider blant «Lucky loosers». Claudia kom på syvendeplass i heatet.

Mari Skyvang (2003) deltok i U20-kulekonkurransen. Med 9,80 meter (4 kg) var dette hennes nest lengste kulestøt så langt. For noen dager siden støtte hun 10,09 meter på Greveskogen. Det var tett rundt 12.-plass, som ga finaleplass. Det gikk til hun som støtte 10,09 meter. Mari kom på 16.-plass.

Sebastian Berntsen (2005) deltok først på 100 meter forsøk. Han vant sitt heat med ny personlig rekord; 11,13 sekunder (vind +0,7 m/s). En rekordforbedring med ett hundredelssekund. Og, kvalifiserte seg dermed til semi-finalen.

Sebastian i bane løper inn til 11,13 sekunder i forsøket. Det ble stående 10,14 (!) på skjermen, nesten for godt til å være sant ….

Og, her kopierte Sebastian tiden; og fikk notert 11,13 sekunder (vind +1,2 m/s). Han ble nummer to i semi-finaleheat, og ble dermed klar for finaleheatet.

Sebastian (bane 2) løper 100 meterfinalen inn til ny personlig rekord med tiden 11,04 sekunder på 100 meter. Vinden var +1,6 meter pr sekund.

En tydelig fornøyd Sebastian med 11,04 på 100 meter.

I lengdekonkurransen fikk Sebastian opp 6,93 meter i andre omgang (vind 0,6 m/s). Dette er personlig rekord. Fra før hadde Sebastian 6,85 meter. Etter tre omganger lå Sebastian på fjerdeplass; kun to cm opp til bronse. I fjerde omgang hopper Sebastian 6,92 meter i godkjent vind 1,9 m/s. I femte omgang øker Sebastian med én cm, nå til 6,94 meter (nå femteplass). Vinden er +2,7 m/s, så ingen rekord.

Sebastian i femte omgang hopper 6,94 meter.

Leona Vedvik (2004) kvalifiserte seg greit til U20 1500 meterfinalen. I forsøket gjaldt det å være blant de fire beste i mål. Og, hun kontrollerte seg enkelt inn til fjerdeplass med tiden 4.45,11 (personlig rekord er 4.28,00).

Leona løper kontrollert inn til fjerdeplass i forsøk, som er tilstrekkelig for å kvalifisere seg ti 1500 meter finale (lørdag)

Får våre utøvere avsluttes dagen med slegge (4 kg) for Mari. Video viser hennes kast i andre omgang. Kastet måles til 40,24 meter.

I tredje omgang får (endelig) Mari skikkelig sving på slegga! 44,65 meter og rett opp på fjerdeplass i konkurransen. Ny personlig rekord.

Men, det stoppet i der … I fjerde omgang økte Mari sin personlige rekord til 46,13 meter,

Mari i fjerde omgang

Men, det stoppet ikke der … I femte omgang kastet Mari sin 4 kg slegge ytterligere noen desimeter, til 46,32 meter.

Mari setter enda en personlig rekord i slegge i femte omgang.