Treningsstevne på Greveskogen med flere mannlige eliteløpere på 1500m

I treningsstevne på Greveskogen i kveld var vi velsignet med nydelig høstvær 15-16 grader og nesten ikke vind. Perfekte forhold for å løpe 1500m. Det var noen av de beste 1500m løperne i landet som stilte til start, ser vi bort i fra Ingebretsen brødrene og 5-6 til. 4 stk. hadde årsbeste fra 3,45 -3,47 så dette tegnet til å bli et flott felt. Faktisk hadde vår egen Jonatan Vedvik den beste persen med 3,45,63 før stevnet.

De la ut i et bra tempo og passerte første 400 på ca. 59 sec. Ingen sprengåpning, men for å kunne komme ned på 3,45 måtte de holde de samme tempoet til må og det klarte de vel ikke, tenkte noen. Men 800m ble passert på 1,59 høy og 1000m på 2,30 så holdt de fremdeles 3.45 skjema og imponerende jevnt. Fredrik Sandvik dro og holdt tempoet oppe, men gav seg rett før passering 1100m og da tok Marius Vedvik styringen mens Jonatan lå på hjul og Even Brøndbo Dahl lå rett bak han igjen. Ved inngangen til siste sving kom Even opp på siden og forbi Jonatan og Marius og så ut til å ha krefter igjen og Marius så ut til å stivne litt. Jonatan bet seg fast og ut på oppløpsiden kom han tilbake og tok opp kampen om seieren. Men til tross for stive ben holdt Even helt inn og tok seieren foran Jonatan og Marius.

Uhyre spennende for oss som så på, et fantastisk jevnt løp fra start til mål. Vinnertid 3,44,63 på Even Brøndbo Dahl og årsbest, Jonatan nr. 2 med ny pers 3,45,45 og Marius Vedvik nr. 3 med 3.45.65 også det årsbeste, jevnere kan det nesten ikke bli.

 

6 mann på start og Markus sier «klart»

Fredrik Sandvik drar med Marius Vedvik på hjul og Jonatan rett bak. Bakerst ligger Even Brøndbo Dahl og «koser seg»

Fredrik drar fremdeles ved passering 700m med de tre andre på hjul.

Fredrik gir seg og Marius går opp  med Jonatan og Even rett bak

Siste runde går og stillingen er uforandret.

Tilslutt var de Even Brøndbo Dahl som viste seg som den sterkeste men det var kniving helt til mål.

I jenteklassen stilte våre to 13 åringer Malin Gallis og Anna Knapstad Dehli sammen med 15 årige Malea Hammer som kom hele veien fra Kristiansand.  Malea som hadde pers med 5,25 dro ut i 5,20 tempo og Anna hang seg på mens Malin la seg litt bak. Nesten helt til siste runde holdt Anna følge med lederen, men måtte slippe litt nå. Malea kom i mål rett bak pers mens både Anna og Malin satte fine nye perser. Flott innsats av begge to.

I gutter 13 hadde vi med to deltagere nemlig Morten Husebø Hestnes og Jacob Bergman Abusdal. De la ut i et fornuftig tempo, men gjennom hele løpet byttet de på å dra. Jacob så flere ganger ut til å sakke litt akterut, men kom tilbake gang etter gang og gikk endog opp og dro. Men midt i siste sving hadde Morten mest igjen og dro til med en flott spurt siste 100 og endte et stykke foran Jacob i mål. Morten perset med et drøyt sekund.

Morten og Jacob knivet hele løpet

I tresteg var det bare 2 deltagere så konkurransen var over nesten før den hadde begynt. Begge åpnet med døde sprang, men etter hvert fikk de begge tilpasset tilløpet.

Mathea Wego Karlsen endte med ny fin pers i tresteg med 9,55m,

Marit Huflåtten hoppet 8,27m kun 7 cm bak årsbeste.

Et flott gjennomført stevne takket våre dyktige funksjonærer som fikk skryt og godord fra både deltagere, foreldre og lagledere.

Det er stengt for kommentarer.