Sondre Evensen: Klubbens nye hoppkomet

Sondre Evensen G17) er for meg et nytt bekjentskap i Tønsberg friidrettsklubb. Jeg så ham først på resultatlisten for noen uker siden i høydehopp (med pers 1,70), og jeg fikk gleden å se noen glimt av han fra UM via Web-stream, hvor han hoppet 1,81 m.
I dag gikk jeg se Sondre i levende aksjon på Greveskogen.
Sondre ba om åpningshøyde 1,65 meter. Han ønsket ikke noen prøvehopp. Vi fikk beskjed om at hvis han ikke klarte høyden på tre forsøk, ja da ble det med det. Enkelt og greit.
Sonde skuffet ikke sitt fåtallige publikum. 1,65 meter gikk lekende lett. På spørsmål om neste hopphøyde, underforstått 5 cm til, var Sondre klar i sitt svar: 1,75 m . Opp 10 cm. Og, denne høyden gikk lett den også.
Deretter var han klar for å prøve seg på ny personlig rekord. Høydelista ble beordret opp på 1,82 m! Det ble et hårfint riv til å starte med. Men, etter en liten pause smøg Sondre seg over høydelista. Ny pers!
Sondre var klar noe nye utfordringer. Han ville ha lista opp på 1,86 meter. En kamerat av Sondre hadde pers på 1,85 m, og Sondre ville prøve seg på 1 cm høyere. Rivalisering. Vel, det ble tre riv på denne høyden. Tredje forsøket var et hårfint riv. Åh, så nære. Nedenfor ser du video av hans tredje forsøk på 1,86 m.
Jeg vil si at Sondre er en ‘uslipt diamant’ for hoppmiljøet. Han har en fortid i orientering, og trener spenst for basketball. Tydeligvis en super-kombo for å bli god høydehopper. Jeg takker Sondre for dagens høydehoppkonkurranse, og ønsker ham lykke til; aller helst på friidrettsbanen.
Så være var Sondre å klare 1,86 meter i dag. Kroppen var høyt over, men ‘timingen’ i dette hoppet var ikke optimalt. Han kom litt for nærme lista, og rev med rumpa.

Sondre Evensen høyt over 1,86 meter med kroppen, men feil ‘timing’ gjør at det blir riv denne gangen.

👏 
Med vennlig hilsen
Rune Øverland

Det er stengt for kommentarer.