Världsungdomsspelen (dag 2): Premieplasseringer

Dag to av Världsungdomsspelen ga tre premieplasser til TFIKere. Som tidligere omtalt tok Claudia Foss (J14) andreplass i en svært tett duell om seieren på 80 meter. Her sto det om tusende-deler for å skille vinner og sølvplass.

Nok en gang klatret Sebastian Berntsen (G14) øverst på premiepallen, og også dette på den litt unorske distansen 80 meter. Sebastian var en av de aller raskere i forsøkeheatene (9 fulle heat) og løp her inn til tiden 9,85 sekund i sterk motvind (-3,8 meter per sekund).

Sebastian Berntsen på 80 meter forsøk

Senere på dagen var det finaleheat, og nå hadde vinden snudd for Sebastian; bokstavelig talt. Medvinden var svak (+0,5 m/s), og Sebastian vant suverent på tiden 9,40 sekunder. Dette er bare 0,03 sekunder bak norsk aldersrekord, og nest raskeste 80-metertid for G14 gjennom tidene.

Sebastian Berntsen vinner finalen på 80 meter

Øystein S. Hytten (G15) gjorde en av sine allerede beste sleggekonkurranser i Gøteborg, og ble belønnet med andreplass. Hans lengste sleggekast (4 kg) ble målt til 56,80 meter (hans kretsrekord i G15-klassen er 57,43 m). Øystein oppnådde sitt lengste kast i første omgang i konkurransen. I tredje omgang fikk Øystein opp 54,09 meter.

Mari H. Skyvang (J16) kastet sin slegge (3 kg) 43,96 meter i jente-17-klassen.

Mathea Wego Karlsen (J14) løp sin 80 meter i forsøksheatet på 11,34 sekunder i litt for sterk medvind til at resultatet statistikkføres. Vinden var +2,2 m/s.